KONDILOMI - questions...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
voj@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 18, 2004 6:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

KONDILOMI - questions...

Post od voj@ »

Plasim se da su se kondilomi pojavili u uretri, koliko je to opasno i da li se mogu prosiriti na urinarni sistem dublje.
Na kojim se sve mjestima mogu kondilomi uopste pojaviti, kako se sire po ostalim dijelovima tijela i da li se javljaju na nekim nepristupacnim mjestima, tako da ih ne mozemo ni vidjeti ni otkriti i kako se onda lijece.
Da li se koristi neka terapija za uklanjanje tog virusa i ojacavanje imunoloskog sistema i koliko su kreme i masti efikasni u borbi sa kondilomima.
Kako na kraju krajeva sprijeciti njihovo kasnije pojavljivanje i rijesiti ih se zauvijek.

Hvala unaprijed na odgovorima, nadam se da ce i ostalim forumasima biti odgovori isto tako jako korisni, pozdrav.
cOOl
ogilly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 12:57 pm

mene interesuje

Post od ogilly »

tek sam pre 4 nedelje izgubila nevinost,kasnila mi je menstruacija i otisla sam kod ginekologa. konstatovali su mi da imam kondilome.. rekla mi je da nisam mogla za ovako kratak period da ih dobijem putem sexualnog odnosa.kako sam ih onda dobila??? da li mogu da to prenesem i na decka???
molim vas za odgovor
darinka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 9:21 pm
Kontakt:

kndilomi

Post od darinka »

MOLIM VAS DA MI ODGOVORITE DA LI SE PODRAZUMIJEVA DA SAM OBOLIO OD KONDILOMA ILI DA SAM ZARAZEN HPVOM AKO JE MOJOJ PARTNERKI POSTAVLJENA DG HPV I IMA VIDJIVE KONDILOMATSKE PROMJENE NA GRLICU MATERICE.BIO SAM KOD DOKTORA NA PREGLED I ON TVRDI DA NEMAM RAZLOGA ZA BRIGU,JER NIJE PRISUTNA KARAKTERISTICNA KL.SLIKA.PREGLED JE OBAVIO UROLOG.MENE INTERESUJE DA LI MOZDA IMAM KONDILOME NEGDJE UNUTAR URETRE I KAKO TO MOGU DA OTKRIJEM.I JOS ME INTERESUJE DA LI MOGU BITI ZARAZEN HPVOM A DA NEMAM NIKAKVE ZNAKE INJFEKCIJE.DA LI JE VIRUS PRISUTAN U KRVI I DA LI SE NJEGOVO PRISUSTVO MOZE OTKRITI DAVANJEM KRVI NA ANALIZU.I NA KRAJU DA LI POSTOJI NEKA PREVENTIVNA TERAPIJA.
NESTRPLJIVO CEKAM VAS ODGOVOR.UNAPRIJED HVALA...
sve me zivo interesuje,mplim Vas dajte mi sto vise odgovora!
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

Kondilomi se prenose kontaktom, tako da ne mora da bude kompletan odnos da bi se prenela HPV infekcija. Inkubacioni period je vrlo rastegljiv od mesec do vise od godinu dana.
Inace kondilomi se nalaze uglavnom spolja, tj. oko uretralnog otvora se mogu pojaviti, ali ne i unutra. Inace putem krvi se ne moze oktriti infekcija i samo se na osnovu kl. slike moze utvrditi ili eventualno poslati bris ( najcesce sa promene) radi tipizacije HPV virusa.
Odgovori