Bioloski sat

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
leticija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 3:26 pm

Bioloski sat

Post od leticija »

Imam 34 godine .. nikada nisam ostala u drugom stanju. Bilo je vremena kada sam se cuvala a i kada nisam. Bila sam na ispitivanju gde je sve normalno utrvdzeno. Recite mi.. do koje godine, iz iskustva i mozda slicne situacije, trebam li se bojati hocu li uopste imati dece. Do koje godine nama zenama otkucava bioloski sat za prvo dete.. Mnogo hvala!!
abmarija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 9:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od abmarija »

Koliko je meni poznato, od 35-te se rade svakakve analize ako si u drugom stanju, i pazljivije se prati trudnoca.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Bioloski sat otkucava individualno. Utesno moze biti ukoliko je u vasoj porodici menopauza sto kasnije. Inace idealno vreme za prvo dete je oko 24 g. zivota, za drugo najkasnije do 32. godine , a nakon 35. godine verovatnoca zatrudnjavanja je evidnetno manja. Nada postoji dok god jajnici imaju folikularni potencijal a za to je odgovorna genetika.
Odgovori