Usput, negdje posle 10-ak dana dobijem proliv koji me je mucio do kraja godisnjeg, znaci jos dvije sedmice. Ali je bilo tako da sta god pojedem/popijem, bila voda ili hrana, odmah je izlijetalo iz mene.
Za pet sedmica, koliko sam bio odsutan od kuce sam izgubio 11 kg, pao sam sa 84 na 73 kg. Sto bi moj stari rekao, izgledao sam kao da sam dosao iz Aushvica.
Uprkos svemu, odmor je bio odlican i posjetio sam pet od sest bivsih SFRJ-republika i sam se vratio autom za Svedsku (cura otisla ranije zbog posla, avionom.. umazena i ja sam kriv za to).
Isto sam uspio da, zajedno sa bratom, uzmem certifikat za ronjenje do 18 metara dubine. Za to sam vec unaprijed bio sredio potvrdu doktora iz Svedske koji je napisao da nemam nikakvih problema sa zdravljem ali da moram da izvadim krv prije ronjenja i da nemam nizi secer od 9 kao i da osoba koja roni samnom mora da zna simptome hipoglikemije. Slucajnost kakva i jeste, moj instruktor Vlada beogradjanin je i sam imao probleme sa hipoglikemijom ranije te je morao da vadi krv i sam sve to kontrolise - covjek je znao sve

Uprkos svim nevoljama sa stomakom i lantusom, Hba1c je stao na 6.2, tako da sam opet zadovoljan. Sada ne znam da li da se vratim na insulatard ili da jos jednom probam sa lantusom..doduse, radi se o mjesec i po dana godisnje. I da, najbitnije je da sam se vratio na nekih 80 kg uz pomoc McD-a

Poz!