Postovani!!!
Dg:Infertilitas primaria.33 god.,suprug 38 god. 5 god. u braku
Spermogram:vol 3ml,Sperm Density:59.2millions sperms/ml
Total count: 177 millions sperms/ejaculate
Total live count:118.9 millions sperms/ejac.(60 min)
Viability:60 min, Viable(67%) Dead(33%)
Normal forms:73%
Motility: Fast Moderate Sluggish Non motile
1 hour 35% 20 10 35
2hour 35 20 10 35
3 hour 30 20 15 35
Ciklus normalan(27-29 dana,5 dana),ovulacije normalne oko 14 dana-radjena folikulometrija,hormonski test(7 dan-LH:FSH=1:1,estradiol-470pmol/l(folicularna faza(143-693)),FT4A-12.95(8-21),TSH-2.21(0.3-5.6),Prolactin-444(80-641).......14 dan-LH-36.57(14.0-95.6-ovulaciona faza)................21dan Progesteron-76(24-86-luteal),Testosteron-1.97(0.70-2.80),DHEAS-1.73),HSG(Uterus u RVF,blago sinistroponiran,ravnomerno ispunjen kontrastom.Tube vidljive celom duzinom,propustaju kontrast u trbusnu duplju,desno usporenije),LAPAROSKOPIJA(2004 radjena,uterus u RVF,uobicajene vel,mobilan,glatke seroze,bez priraslica,Obe tube vidljive citavom duzinom,jasnih fimbrija,obe tube propustaju kontrast u trbusnu duplju.Na desnom jajniku prisutni folikuli,levi jajnik sa znacima ranijih ovulacija),PCT...25%(poz) 75%(neg),ASA nisu nadjena,Bakterioloski cist nalaz i kod mene i kod supruga,Chlamidija,Mycoplasma i Ureaplasma negativne.
To su "ukratko"nasi nalazi pa bih Vas zamolila ukoliko ste u mogucnosti ,zelela bih da cujem i Vase misljenje.Doktori predlazu IUI ali ja se jos uvek nadam trudnoci u prirodnom ciklusu.
Jos jednom se izvinjavam zbog opsirnosti mog izvestaja ali mislim da je neophodno da biste sagledali celu situaciju...
Unapred Vam se zahvaljujem i u iscekivanju Vaseg odgovora puno Vas pozdravljam..
Za Dr ObGyn ili dr Pedju-5 dugih godina
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga bebetto!
IUI predstavlja tzv. ART (asistiranu reproduktivnu tehiku), pri kojoj se spermići vašeg muža nakon "obrade" ubrizgaju u samu matericu. Skrati se put koji spermići moraju da preplivaju.
Postupku predhodi stimulacija ciklusa (Klomifen, Clomid etc).
Nije u pitanju nikakva "veštačka" već potpomognuta oplodnja, tako da ne vidim razlog vašem otporu?
S obzirom da nakon više od godinu dana uz redovne (2xnedeljno) nezaštićene odnose nije došlo do trudnoće vredi pokušati potpomognutu oplodnju!
Srećno! Dr Peđa
IUI predstavlja tzv. ART (asistiranu reproduktivnu tehiku), pri kojoj se spermići vašeg muža nakon "obrade" ubrizgaju u samu matericu. Skrati se put koji spermići moraju da preplivaju.
Postupku predhodi stimulacija ciklusa (Klomifen, Clomid etc).
Nije u pitanju nikakva "veštačka" već potpomognuta oplodnja, tako da ne vidim razlog vašem otporu?

S obzirom da nakon više od godinu dana uz redovne (2xnedeljno) nezaštićene odnose nije došlo do trudnoće vredi pokušati potpomognutu oplodnju!
Srećno! Dr Peđa
Ja se javljam iz UAE i iz tog razloga su mi neki nalazi na engleskom,mada sam laparoskopiju,HSG,ASA radila u Beogradu.IUI bihukoliko se resimo uradila ovde ali za dalje tj.eventualni ivf verujte mi ne bih znala kuda.Jos jednom se zahvaljujem dr Pedji na brzom odgovoru a Vas molim i za Vase misljenje.Jos jenom hvala.
Dr Pedje,hvala Vam jos jednom i nadam se da ce se ovaj nas "otpor"smanjiti i da cemo i mi uskoro imati cemu da se radujemo.
Dr Pedje,hvala Vam jos jednom i nadam se da ce se ovaj nas "otpor"smanjiti i da cemo i mi uskoro imati cemu da se radujemo.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Dijelim misljenje kolege Pedje, jedino sto bih ja radila indukciju ovulacije i inseminaciju, jer Vasa ovulacija ocigledno nije bila dovoljna da dovede do trunoce. Indukcijom se pospjesuje rast 2-3 folikula i povecava sansa da ostanete trudni.
Potrebno je raditi PRAVILNO !!! mozete se javiti ponovo kad Vam bude objasnjen postupak kako ce ga raditi, jer ce kolege u UAE to sigurno uraditi, oni rade po sjeverno americkom principu, i mozemo prodiskutovai njihov plan.
Sansa da ostanete trudni je oko 13-15 % po ciklusu, potrebno je raditi 3 mjeseca uzastopno, i ponoviti isti ciklus nakon 3 mjeseca. Ako ne dodje do trudnoce do tada, potrebno je da idete na IVF.
Kod Vas se ne vidi uzrok infertiliteta, tako da spada u grupu neobjasnjenog infertiliteta.
Srecno.
Potrebno je raditi PRAVILNO !!! mozete se javiti ponovo kad Vam bude objasnjen postupak kako ce ga raditi, jer ce kolege u UAE to sigurno uraditi, oni rade po sjeverno americkom principu, i mozemo prodiskutovai njihov plan.
Sansa da ostanete trudni je oko 13-15 % po ciklusu, potrebno je raditi 3 mjeseca uzastopno, i ponoviti isti ciklus nakon 3 mjeseca. Ako ne dodje do trudnoce do tada, potrebno je da idete na IVF.
Kod Vas se ne vidi uzrok infertiliteta, tako da spada u grupu neobjasnjenog infertiliteta.
Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
Postovani doktori!!!
Prvo da Vam se najiskrenije zahvalim na odvojenom vremenu i na vasim odgovorima.Ono sto bih Vam mogla reci u pogledu tih anovulatornih ciklusa je to da znam da to nisu(mozda nisu dovoljni kao sto kaze dr Obygin) obzirom da mi je foliklometrija radjena u drugoj i trecoj godini naseg bracnog zivota.Ne znam tacne vrednosti vel. folikula ali znam da je dr bila zadovoljna .Cak je i krenula sa klomifenom(1/4-1/2) da bi ga kasnije iskljucila jer su jajnici bili puni kao je ona to rekla i plasila se hiperstimulacije.Davala mi je pregnyl oko 14 dana(uz pracenje naravno ) ali do trudnoce nije doslo.
Posto svako leto provedem u BGD i verujem u nase lekare(jos uvek) u jednoj renomiranoj klinici sam na konsultacijama dobila odgovor takodje da idem na IUI,bez prethodnog pregleda(na osnovu mog tacnog ciklusa od 28-29 dana zakljuceno je valjda da mi je i ovulacija ok),napisana mi je preskripcija IUI na koju je moja dr ovde odresgovala da ona to nece raditi jer je to na moju ovulaciju ravno samoubistvu.Ja cu Vam napisati pa bih Vas molila da prokomentarisete:
th: Gonal "F"amp II od 2.-6.dana
Menopur ampII 7.8.9
nista 10.dan
Pregnyl a 5000ij 11. dan
IUI 12. 13. dan
Utrogestan a 100 mg 3x1 dr od 14.dana
Ono sto bih Vas jos zamolila je da prokomentarisete i ovaj nalaz od pre neki dan koji nam mozda moze biti od neke pomoci.UZV(3D)-Uterus59.9x39.2x47.8 sa endometrijumom debljine 11.3 mmkoji odgovara sekretornoj fazi menstr.ciklusa.suspektan endometrijalni polip 7.4mm.Desni jajnik 37.8x21.8sa vecim br. folikula do 5.8mmi odjekom koji lici na corpus luteum.levi jajnik23.1x14.9mm sa foliklima do 2.9mm.Dosta slobodne tecnosti u Duglasovom spagu u kojoj se mestimicno vide sinehije koje flotiraju.
Ako Vam nije tesko da mi odgovorite da li je moguce da je ovaj polip postojao i ranije i da ga jednostavno niko nije primetio i da li se polipi mogu videti laparoskopski kao i da li je transvag.UZV jedini nacin za njegovo dijagnostikovanje(verujte mi to je prva stvar za ovih pet godina koju su mi pronasli koja moze biti uzrok mog infertiliteta).Obzirom da znam da polipi mogu praviti problem ukoliko su veci od 10 mm sta predlazete??Doktor je zakazao uzv za 7-9 dana ciklusa da bi bio siguran u njegovo postojanje.Nadam se da ce vam ovi moji rezultati biti od neke pomoci sto se tive moje ovulacije i celokupne situacije.Hvala Vam unapred jos jednom.Zaista ste mi od velike pomoci....Pozdrav
Prvo da Vam se najiskrenije zahvalim na odvojenom vremenu i na vasim odgovorima.Ono sto bih Vam mogla reci u pogledu tih anovulatornih ciklusa je to da znam da to nisu(mozda nisu dovoljni kao sto kaze dr Obygin) obzirom da mi je foliklometrija radjena u drugoj i trecoj godini naseg bracnog zivota.Ne znam tacne vrednosti vel. folikula ali znam da je dr bila zadovoljna .Cak je i krenula sa klomifenom(1/4-1/2) da bi ga kasnije iskljucila jer su jajnici bili puni kao je ona to rekla i plasila se hiperstimulacije.Davala mi je pregnyl oko 14 dana(uz pracenje naravno ) ali do trudnoce nije doslo.
Posto svako leto provedem u BGD i verujem u nase lekare(jos uvek) u jednoj renomiranoj klinici sam na konsultacijama dobila odgovor takodje da idem na IUI,bez prethodnog pregleda(na osnovu mog tacnog ciklusa od 28-29 dana zakljuceno je valjda da mi je i ovulacija ok),napisana mi je preskripcija IUI na koju je moja dr ovde odresgovala da ona to nece raditi jer je to na moju ovulaciju ravno samoubistvu.Ja cu Vam napisati pa bih Vas molila da prokomentarisete:
th: Gonal "F"amp II od 2.-6.dana
Menopur ampII 7.8.9
nista 10.dan
Pregnyl a 5000ij 11. dan
IUI 12. 13. dan
Utrogestan a 100 mg 3x1 dr od 14.dana
Ono sto bih Vas jos zamolila je da prokomentarisete i ovaj nalaz od pre neki dan koji nam mozda moze biti od neke pomoci.UZV(3D)-Uterus59.9x39.2x47.8 sa endometrijumom debljine 11.3 mmkoji odgovara sekretornoj fazi menstr.ciklusa.suspektan endometrijalni polip 7.4mm.Desni jajnik 37.8x21.8sa vecim br. folikula do 5.8mmi odjekom koji lici na corpus luteum.levi jajnik23.1x14.9mm sa foliklima do 2.9mm.Dosta slobodne tecnosti u Duglasovom spagu u kojoj se mestimicno vide sinehije koje flotiraju.
Ako Vam nije tesko da mi odgovorite da li je moguce da je ovaj polip postojao i ranije i da ga jednostavno niko nije primetio i da li se polipi mogu videti laparoskopski kao i da li je transvag.UZV jedini nacin za njegovo dijagnostikovanje(verujte mi to je prva stvar za ovih pet godina koju su mi pronasli koja moze biti uzrok mog infertiliteta).Obzirom da znam da polipi mogu praviti problem ukoliko su veci od 10 mm sta predlazete??Doktor je zakazao uzv za 7-9 dana ciklusa da bi bio siguran u njegovo postojanje.Nadam se da ce vam ovi moji rezultati biti od neke pomoci sto se tive moje ovulacije i celokupne situacije.Hvala Vam unapred jos jednom.Zaista ste mi od velike pomoci....Pozdrav
Ono sto sam zaboravila reci a sto je mozda vazno je da mi je ciklus i dalje redovan i tacan ali od pre par meseci sam primetila da je intenzivniji u 3.danu a 4 i 5 dan prakticno dosta slabiji.(ranije je bilo ujednacenije krvarenje-da tako kazem).Takodje i koagulumi su malo veci nego pre(ako se to tako zove)ako razumete na sta mislim.Zelim da vam dam sto potpunije podatke o svemu.Jos jednom hvala unapred.Zaista ste divni ljudi.....
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Ti doktori nemaju dovoljno iskustva sa sterilitetom, bar sudeći po vašem pisanju.
Ukoliko burno reagujete na Klomifen kao najblažu stimulaciju, na injekcije će reakcia biti još burnija!
1/2 i 1/4 dali vam znači 2x1 i 4x1 tabletu?

Suspektan polip bi značilo da je postjeći polip sumnjiv ili je suspektno na postojanje polipa. Bar na 4D ultrazvuku, ali i na "običnom" 2D vaginalnom sondom egzaktno se vidi polip i izjašnjavanje treba da bude postoji ili ne!
Postovani doktore!!!
Ja sam pila klomifen 2x1/2 tabletice(polovinu tabletice)-tako mi je doktor rekao,da tako krenemo,pa smo onda smanjivali na cetvrtinu.....
A sto se tice polipa,doktor je rekao da mora da se gleda kada je ciklus prosao a meni je tada bio 17. dan menstr.ciklusa,pa je mozda zbog toga dobio opis suspektan.
Hvala Vam jos jednom na tako brzim i efikasnim odgovorima i savetima.Bicemo u kontaktu pa cu Vam javljati sta se desava...Hvala pozdrav Bebetto
Ja sam pila klomifen 2x1/2 tabletice(polovinu tabletice)-tako mi je doktor rekao,da tako krenemo,pa smo onda smanjivali na cetvrtinu.....
A sto se tice polipa,doktor je rekao da mora da se gleda kada je ciklus prosao a meni je tada bio 17. dan menstr.ciklusa,pa je mozda zbog toga dobio opis suspektan.
Hvala Vam jos jednom na tako brzim i efikasnim odgovorima i savetima.Bicemo u kontaktu pa cu Vam javljati sta se desava...Hvala pozdrav Bebetto