aritmije u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 1:24 pm

aritmije u trudnoci

Post od s »

Da li neko zna koliko su aritmije opasne u trudnoci i da li sa tim problemom uopste mogu da razmisljam o trudnoci?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Zavisi od vrste aritmija. vecina aritmija koje se javljaju kod mladjih osoba nisu kontraindikacija za trudnocu. Uostalom, pola odrzavanih trudnoca se odrzava duzimanjem leka VERAPAMIL, koji se daje da zastiti srce od proaritmogenog dejstva Ginirpala. Zakljucak: ako moze verapamil u trudnoci, onda imamo lek koji mozemo leciti bar neke aritmije.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Kao sto rece kolega ( koji se usput i reklamira ) to sto Vi osjecate nije potvrdjeno objektivnim lijecnickim pregledom, sto znaci ako osjecate aritmije, potrebno je da Vam se uradi ECG...ako isti nista ne pokaze, onda je potrebno da nosite HOLTER za 24 casa, da se vidi da li se aritmije javljaju ostatak dana i noci...ako je holter negativan, ,onda nema razlike za brigu. Uradite TSH ( hormon stitnjace ), Hemoglobin i hematokrit, da se iskljuci anemija...i to bi bilo za pocetak...to nema nikakve rizike za trudnocu, ako nemate neko kardiovaskularno oboljenje ! dokazano !

Kolega sto ne napravite SVOJ website i tamo se reklamirajte koliko god hocete ! ili iskljucite sv
Pozdrav,
ObGyn
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Kao sto rece kolega ( koji se usput i reklamira ) to sto Vi osjecate nije potvrdjeno objektivnim lijecnickim pregledom, sto znaci ako osjecate aritmije, potrebno je da Vam se uradi ECG...ako isti nista ne pokaze, onda je potrebno da nosite HOLTER za 24 casa, da se vidi da li se aritmije javljaju ostatak dana i noci...ako je holter negativan, ,onda nema razlike za brigu. Uradite TSH ( hormon stitnjace ), Hemoglobin i hematokrit, da se iskljuci anemija...i to bi bilo za pocetak...to nema nikakve rizike za trudnocu, ako nemate neko kardiovaskularno oboljenje ! dokazano !

Kolega sto ne napravite SVOJ website i tamo se reklamirajte koliko god hocete !
Pozdrav,
ObGyn
s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 1:24 pm

Post od s »

Zahvaljujem doktorima na odgovoru

Ja sam bila kod nekolika kardiologa i nosila sam holter na kome se pokazalo prisustvo ekstrasistola ( 500 sves i 12 ves). Ali u zadnje vrijeme aritmije su bas ucestale i traju danima . Na ultrazvuku, koji sam takodje nekoliko puta radila, nije otrikeveno nikakvo oboljenje srca. Inace to traje vec dvije godine. Ja zelim da zatrudnim i pokusacu da se nosim sa ovim dosadnim aritmijama, ali se bojim za bebu. Mozda sad mozete malo detaljnije da me posavjetujete?
Hvala
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Postovana koleginice,

Ja radim u zeleznickoj zdravstvenoj stanici u Pozarevcu i NEMAM PRIVATNU PRAKSU. Broj telefona je tu za one kojima je predugo da pisu. Takodje, broj telefona je tu da se identifikujem, jer stojim iza onoga sto pisem. Ako administrator smatra da je broj suvisan, neka me upozori. Usput - do sada sam dobio mnogi vise privatnih poruka i email poruka nego poziva na mobilni.

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori