Htino!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
dragan_bg_88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 24, 2006 7:22 pm

Htino!!!

Post od dragan_bg_88 »

Hitno mi treba obavestenje da li clamidia moze izazvati sterilitet kod devojaka, i ako moze posle koliko vremena do toga dolazi. I kako se devojke koje su nevine mogu od toga izleciti, unapred hvala...
boni78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 10:36 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od boni78 »

Hlamidija je bakterija,daje malo ili nimalo simptoma pa zato sto proces tinja i traje dugo pre no sto se prepozna, moze dovesti do steriliteta. Kod koga i kako i posle koliko vremena se to moze desiti, ne moze ti niko sa sigurnoscu reci. Neko ima hlamidiju i ostane trudan bez problema, drugi pak zavrse sa sterilitetom, neki imaju problem sa sterilitetom i bez hlamidije.... Banalizujem stvari ali sustina je da su svi visoko individualni i da ne mozes doci do odgovora!
Inace, infekcija se leci oralnim uzimanjem odgovarajuce kombinacije antibiotika po preporuci lekara!
dragan_bg_88
Novi član
Novi član

Post od dragan_bg_88 »

A da li neko mozda zna koja je to kombinacija tableta za oralnu upotrebu pomocu kojih se moze izleciti...
Zvučnik
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:20 pm
Kontakt:

Zvučnik za Bony

Post od Zvučnik »

Boni,izvini što se ovako ubacujem ne vezano za temu.Par puta sam se javlljala dr obgyn i tebi,a u vezi sa pregledom koji nam je dr obećala ugovoriti.Jesi li išla? Mene i dalje pati taj problem.Javi mi sa pp.
Zvučnik
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Prvo, hlamidija i kandida su dve potpuno različite stvari. Hlamidija (chlamydia trachomatis) je bakterija koja se prenosi seksualnim putem a kandida (candida albicans) gljivica koja je normalno prisutna na sluzokoži i namnoži se ako padne imunitet, ako se jede previše slatkiša, nosi tesan veš itd.

Kandida ne spada u polne bolesti ali može biti polno prenosiva npr. ako jedan od partnera ima infekciju može da je prenese drugom ako se praktikuje odnos bez kondoma. Kandida se najčešće manifestuje kao beo sirast sekret uz svrab. Može se lečiti Kansenom ili Nistatinom (vaginalete). Relativno se lako i brzo izleči ali se i često ponovo javlja. Ovde je pisano o kandidi:

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... a&start=30

Ja bih rekla da je to u pitanju a za ubuduće evo ti link o polnim bolestima pa, za tvoje dobro, nauči šta je šta.

http://cifra.on.neobee.net/polne%20bolesti.htm
dragan_bg_88
Novi član
Novi član

Post od dragan_bg_88 »

Ja se izvinjavam na gresci, pogresio sam u kucanju jer sam bio u nekoj panici pa sam mislio na jedno, a kucao drugo. U pitanju je kandida. I interesuje me kako moja devojka koja je nevina moze da se izleci od ovoga...
Odgovori