Molim Vas Dr ObGyn da me posavetujete sta da radim ...
Imam 38 godina i ceste urinarne infekcije.
Bila sam trudna prvi i jedini put pre nekoliko meseci.Bez problema sam zatrudnela,takoreci iz prvog puta.
Nazalost zavrsilo se spontanim u 10.nedelji trudnoce.U toku trudnoce imala sam urinarnu infekciju E.coli a koja nije lecena jer nije bilo vremena posto sam ubrzo posle dijagnostikovanja infekcije imala spontani.
Inace,na ultrazvuku pre spontanog je doktor konstatovao blighted ovuum, tako da su mi savetovali kiretazu. No spontani je planiranu kiretazu preduhitrio.
Interesuje me:
1) s'obzirom na ceste urinarne infekcije - da li biste savetovali da se i moj partner pregleda na bakterije i koje biste sve pretrage savetovali (urinokultura,spermokultura,uretrali bris,...nesto drugo ..)?
2) da li biste nam savetovali da pre naredne trudnoce uradimo neke od analiza i koje? (Citala sam ovde da se 'ceka' da zena ima eventualno 3 spontana pa tek onda da se preduzimaju mere utvrdjivanja uzroka spontanih. Ali, da li to vazi i za nas starije ? Ili su kod nas potrebne mozda i neke analize vec posle prvog spontanog?)
Veliki pozdrav i unapred hvala !
Molim ObGyn da mi odgovori
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Mozda bi bilo dobro da das urin i urino kulturu,pa kada se tu ustanovi da imas ili nemas neke bakterijice da ti doktor da odgovarajuce lekice. Koliko ja znam za urinarne infekcije je dobar caj od uve i pije se min 4 puta dnevno. Ali, mozda sve ovo nije ni potrebno,jer odakle tebi to da imas urinarnu infekciju,jer te nesto pece,svrbi ili slicno,a mozda je pesak ili nesto slicno...Nadam se da ce se javiti neko od dr i reciti koje pretrage trebas da uradis,ali mu moras dati i neku dijagnozu
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U pravu ste oko dijagnostike za spontane pobacaje, i ja uglavnom ispostujem taj protokol uvijek ukoliko pacijentkinja nije starija od 35 g. Ako jeste i ako se dese 2 spontana obicno pocnem dijagnostiku poslije toga...ali Vi jos niste u toj kategoriji, tako da u ovom casu osim urinokulture i lijecenja E.coli prema antibiogramu kod Vas ne bi nista radila ako se desi ponovna infekcija nako izlijecenja, onda bih preporucila spermokulturu i urinokulturu kod Vaseg supruga i nemojte dugo cekati poslije ovog spontanog pobacaja da ostvarite slijedecu trudnocu...1-2 mjeseca i to je sve ! Vrijeme leti !
Srecno.
Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn