Probadanja u grudima i pritisak? Kazu sve u redu!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Bosko75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 8:41 pm

Probadanja u grudima i pritisak? Kazu sve u redu!

Post od Bosko75 »

Imam 31 godinu i vec godinama imam neprijatnosti u grudnom kosu koja se manifestuju raznim probadanjima, ostrim i kratkim, tuznim i kratkim i slicno. Bio sam na ultrazvuku srca i testu opterecenja gde je sve bilo u redu. Samo su primecene priraslice verovatno od zapaljenja pluca. Pritisak mi je obicno 90/130, retko kad nizi a zna da ide i do 100/150. Koliko je taj pritisak opasan? Kako ga izleciti? Prepisali su mi po 1/4 Presolola dnevno. Ja izbegavam da pijem. Koliko moze da mi steti Presolol, da li postoji bolji lek od njega? Koje je resenje za moj problem? Jer kad imam te probleme stvarno se osecam deprimirujuce i bezvoljan za bilo sta, a u mojim godinama to je stvarno porazavajuce. Hvala unapred na odgovoru.

Bosko.
Godinama imam razna probadanja u i oko grudnog kosa. Na ultrazvuku srca i testu opterecenja je sve bilo u redu; ali ja i dalje osecam iste tegobe. Pritisak mi je s vremena na i 100/150. Koliko je taj pritisak opasan? Kako ga izleciti? Hvala unapred.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Presolol je dobar lek, mada tu grupu lekova optuzuju za izazivanje dijabetesa i slicno. vazno je uzimatiga redovno, nema sa njim igre. Mislim da je za vas bolje da uzimate lekove iz grupe takozvanih ACE inhibitora,na primer Enalapril, Zorkaptil, Loril, Prilazid, Monopril,... Hipertenzija je komplikovan problem i samo u 10% (i manje!) slucajeva znamo tacan uzrok. Obicno su udruzeni genetika, stil zivota, itd...

Dijastolni (donji) pritisak koji prelazi 90 je veoma opasan, to je tihi ubica koji u roku od 15-ak godina veoma osteti srcani misic... Znaci - lecenje je obavezno.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori