ZA OBGYN: molim Vas sto pre! :)

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
lejos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 8:17 pm

ZA OBGYN: molim Vas sto pre! :)

Post od lejos »

molim Vas za pomoc!

imam 25 godina, pre 3 godine sam 2 puta spavala bez zastite sa mojim tadasnjim deckom. na zalost, ispostavilo se da nije bio veran i ja sam u panici uradila test na HIV, tacno 6 meseci nakon poslednjeg odnosa. negativan, hvala Bogu. par meseci posle toga sam uradila i vaginalni bris i sve je bilo u redu. krvna slika savrsena. on me je i od pocetka uveravao da ce sve biti u redu, da je zdrav, dobrovoljni davalac krvi.

pre tacno godinu dana sam opet spavala sa njim, naravno koristeci kondom, ali smo imali i oralni seks (bez kondoma). nekoliko meseci posle tog odnosa pocela sam da imam pojacan sekret, uradila sam bris, VI grupa. uzimala sam vaginalete i na kontroli je bila III grupa. doktorka mi je rekla da to moze da znaci i da je sve u redu, ali da mozda i nije. zelim da uradim dodatne analize i to cu uraditi sledece nedelje.

do tada, posto polako pocinjem da panicim, potrebno mi je da mi neko strucan pomogne. da li sam mogla da se zarazim na neki drugi nacin (more, javni wc... tacno posle tog odnosa sam otputovala na more)? i sta sam mogla da pokupim prilikom oralnog seksa (nisam bila u kontaktu sa spermom), a da se manifestuje ovako kako sam napisala (VI pa III grupa)? nikakvih drugih smetnji sa zdravljem nemam, bila sam letos prehladjena i to je sve. menstruacije su mi redovne. nakon uzimanja vaginaleta (pre 2 meseca), prilikom poslednjeg ciklusa sekret se smanjio, javio se samo 3-4 dana u sredini ciklusa i nije obilan kao pre.

eto toliko... spavala sam ponovo sa njim jer bio jedina prva i prava ljubav u mom zivotu i svi testovi koje sam uradila nakon ta 2 nezasticena odnosa su bili u redu. do skora nisam uopste pomisljala da mi je preneo nesto. sad vise ne znam sta da mislim.

PUNO HVALA na pomoci, znam da niko ne moze da gata o cemu se radi, ali ako mogu da se malo primirim, spremam diplomski ispit i to mi je potrebno... :)
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: ZA OBGYN: molim Vas sto pre! :)

Post od Cat »

lejos napisao: pre tacno godinu dana sam opet spavala sa njim, naravno koristeci kondom, ali smo imali i oralni seks (bez kondoma). nekoliko meseci posle tog odnosa pocela sam da imam pojacan sekret, uradila sam bris, VI grupa. uzimala sam vaginalete i na kontroli je bila III grupa. doktorka mi je rekla da to moze da znaci i da je sve u redu, ali da mozda i nije. zelim da uradim dodatne analize i to cu uraditi sledece nedelje.

Ako ste koristili kondom onda ti nije preneo ništa.

VI grupa su gljivice i često se javljaju kad padne imunitet (nađi temu Candida).

Ako si na pregledu imala samo VI grupu onda si III grupu dobila tokom terapije i to je verovatno autoinfekcija - analni i vaginalni otvor su blizu jedan drugog i desi se da neka bakterija iz analnog "zaluta" (usled nepravilne higijene, trenja zbog tesnog veša itd.).
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Samo da potvrdim da je Cat u pravu.
Kondomi, kondomi, kondomi...glavu cuvaju od glavobolje pred diplomski ispit !!!
Srecno i opustite se.
Pozdrav,
ObGyn
lejos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 8:17 pm

Post od lejos »

PUNO HVALA! :)

i ja sam pomislila da sam III grupu mozda dobila tokom terapije.

znam da mi nije mogao preneti nista ako smo koristili kondom, zapravo me brine oralni seks. tako sam vec mogla da pokupim nesto... u principu ljutim se na sebe, jer ako sam pre 2 godine uradila testove i sve je bilo ok, to ne znaci da je on u te dve godine ostao "cist"... uffff!

ne znam, proslo je godinu dana i nisam na to ni pomisljala, a evo od pre 2-3 dana ne mogu da se smirim. a on je za inat otputovao i vraca se tek za 2 meseca...

hvala jos jednom na odgovoru, vrlo je utesan, i hvala na lepim zeljama za ispit. :D

veliki pozdrav!
Odgovori