TipI

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Osinjak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2004 11:15 pm

TipI

Post od Osinjak »

Volio bih cuti vasa iskustva o tome koja vam hrana ne odgovara odnosno sta izbjegavate jesti,sta ne jedete,koliko puta dnevno jedete i kada uzimate insulin(brzodjelujuci) pre ili posle jela?
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mary »

Ja brzodelujući uzimam sat vremena pre glavnih obroka - doručak, ručak i večera. počela sam da se hranim po savetima i koristeći ADA tablice koje možeš naći na sajtu www.diabeta.net i mogu ti reći da je cela priča super. Izbegavam naravno šećer i belo brašno jer posle njih ceo dan ne mogu da sredim šećere.
Između glavnih obroka imam užine i to je kod mene ugl. voće.
Prošetaj do pomenutog sajta ima odličnih preporuka i to proverenih :D zahvaljujući našoj dragoj diabeti :D :D :D
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Osinjak, bitno je da kazes na koji brzodelujuci insulin mislis? Actrapid ili NovoRapid? Od toga mnogo zavisi kakve ces odgovore dobiti, jer NovoRapid neki ljudi daju i posle jela, dok Mary uzima Actrapid sat pre obroka :wink:
Ja jedem bukvalno sve, ali znam kako da to isplaniram i kolicine su mi najbitnije, naravno! :D Posto sam na pumpi, nemam odredjeni broj obroka i uzina, potuno sam opustena i super mi je! :wink:
Odgovori