Primila sam četvrtu, ujedno i poslednju injekciju diferelina kao terapiju nakon laparoskopije kada su mi odstranjenje ciste sa jajnika i iza materice i dijagnostikovana endometrioza. Operisana sam 19.decembra 2005.g. Prvu injekciju diferelina(zoladex) sam primila nedelju dana nakon operacije, ali sam dobila menstruaciju posle nje, sto znaci da se ta prva nije primila. Nakon druge i trece injekcije nisam dobijala ciklus, a poslednju injekciju sam primila pre desetak dana i veceras mi se pojavio neki braonkasti iscedak sa malo krvi. Očajna sam, ne znam šta je to i šta se desava, receno mi je da ne treba da dobijem minimum još mesec-dva. Pomozite mi molim Vas ako neko zna o cemu se radi!
P.S. diferelin sam primala na 28 dana.
Veliki pozdrav od mene!
POMOC!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Sanda...
Vas ginekolog pretpostavljam vrsi supresiju jajnika nastojeci da 'uspava' endometriozu i pomogne Vam sa Vasim simptomima ( bolne menstruacije ili da popravi Vasu mogucnost da ostanete u drugom stanju ). Vase javljanje je nepotpuno pa time i moj odgovor.
Braon iscjedak nije razlog za prekidanje terapije, strah, ili zabrinutost. Nastavite sa daljom terapijom kao sto Vam je Vas ginekolog savjetovao. Ako imate simptome kao zena u menopauzi to je normalna promjena sa ovim injekcijama ( valovi vrucine, preznojavanje, promjena raspolozenja, anemija...) i to Vam je Vas ginekolog trebao reci.
Srecno
...nece biti...poslije svake PRVE injekcije Zoladexa / Depo Luprona...krvarenje se javlja normalno 8-10 dana da bi onda nastupila amenoreja / prestanak menstruacije /.Prvu injekciju diferelina(zoladex) sam primila nedelju dana nakon operacije, ali sam dobila menstruaciju posle nje, sto znaci da se ta prva nije primila
Vas ginekolog pretpostavljam vrsi supresiju jajnika nastojeci da 'uspava' endometriozu i pomogne Vam sa Vasim simptomima ( bolne menstruacije ili da popravi Vasu mogucnost da ostanete u drugom stanju ). Vase javljanje je nepotpuno pa time i moj odgovor.
Braon iscjedak nije razlog za prekidanje terapije, strah, ili zabrinutost. Nastavite sa daljom terapijom kao sto Vam je Vas ginekolog savjetovao. Ako imate simptome kao zena u menopauzi to je normalna promjena sa ovim injekcijama ( valovi vrucine, preznojavanje, promjena raspolozenja, anemija...) i to Vam je Vas ginekolog trebao reci.
Srecno
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 24, 2005 5:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Da, to su razlozi zasto primam diferelin, ali mene brine to sto je meni terapija zavrsena sa ovim 4. diferelinom, i moj ginekolog mi je rekao da bi menstruacija trebala da dodje nakon 28-56dana, a ja sam prokrvarila 11. dan, zato sam i zabrinuta. Svakako cu sutra otici kod njega da vidim u cemu je stvar, a razlog zasto sam se javila ovde za Vase misljenje je moj strah jer mi se u petak pojavio taj braon sadrzaj, a u subotu sam prokrvarila, trebalo je izdrzati dva dana u neznanju i strahu. Hvala puno na javljanju.