Već nekoliko puta sam pisao na ovom forumu i mislim da me već svi znate.
Imam 24 godine i već 8 godina muku mučim sa anksioznošću i paničnim napadima, idem redovno kod psihologa. Od početka ovog problema, znači već 8 godina primjetim kucanje srca na stomaku, doduše samo kada ležim na leđima, baš snažno i čitav stomak se pomjera u ritmu srca, kada duboko udahnem (napušem stomak) ne vidi se tek kada izdahnem počinje da kuca stomak, to sam smatrao normalnim jer tako aorta radi, čak sam to primjećivao i kod drugih ljudi ali uglavnom kod mršavijih međutim pročitao sam da to može biti i ozbiljno. Problem je što ja i nisam baš mršav (180 cm visok, 95 kg) i imam stomak. To kucanje je posebno izraženo nakon jela. Kada sam prije četiri godine radio ultrazvuk srca u nalazu je napisano "uredne dimenzije aorte u vidljivom ascedentnom dijelu", također sam prije 3 mjeseca radio ultrazvuk bubrega i mokračne bešike, 20 minuta su me pregledavali i ništa mi nisu rekli za aortu a pretpostavljam da bi vidjeli da ima nekih izbočina.
Doktoru više ne smijem xD sve moguće preglede su mi radili (osim ultrazvuka aorte) i rekli da sam zdrav, čak je kardiolog napisao u nalazu da nema uopšte potrebe da me šalju kardiologu već da nastavim liječenje kod pshiologa. Također kada mi rade EKG-e to se uvijek dešava ali mi nikada nisu ništa rekli.
Jel bi ja ipak trebao ići privatniku da uradim i taj nalaz ili da se opustim i zanemarim sve i malo uživam u životu.
Pulsiranje u stomaku
Pulsiranje u stomaku
"Mržnja škodi zdravlju."
"Plakala sam što nisam imala cipele, dok nisam videla čoveka koji nije imao nogu."
Helen Keler
"Plakala sam što nisam imala cipele, dok nisam videla čoveka koji nije imao nogu."
Helen Keler
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Pulsiranje u stomaku
Која је сврха свих тих претрага организма?
Da se utvrdi da nemam nikakvih fizičkih oštećenja, jer imam simptome anksioznosti, lupanje srca, preskakanje srca, blago povišen krvni pritisak, nesvjestice i sve ostalo što ide uz to.
"Mržnja škodi zdravlju."
Helen Keler
Helen Keler
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Колико често ћеш у будућности да провераваш да ли су се јавила нова физичка оштећења?
Vjeruj mi svako mjesec dana mi padne na pamet da idem doktoru i da radim nalaze, a već ih imam dvije pune fascikle, trećina života mi je prošla u doktorskim čekaonicama i na kraju ništa. Bolje vala i da se desi nešto i da umrem nego da živim ovako u konstantnom strahu osluškujući svaki otkucaj srca, svaki udisaj, treperenje mišića i ostalo.
"Mržnja škodi zdravlju."
Helen Keler
Helen Keler
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Зашто би умро?! Мало има болести од којих се умире одмах. На крају крајева не мораш да будеш болестан да би умро. Људи се спотакну, падну и ударе главом о ивичњак и збогом.