carski rez

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
bonbi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 9:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

carski rez

Post od bonbi »

moja beba će po svim proračunima imati preko 4000gr, a ja imam strah da će mi i pored epidurala prirodan porođaj biti maltretiranje. Kako i na koji način se određuje koja trudnica treba da se porodi carskim rezom a koja ne?
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

Prvo procene sa uz o tezini bebe su +/-10%, tezina bebe nije merilo po kom se ide na carski rez
Koliko ja znam to su male eksterne mere trudnice, nezgodan polozaj bebe, obmotana ili pritisnuta pupcana vrpca, losi tonovi bebe, lose potavljena posteljica (npr placentA PREVIA)
Odluku o carskom rezu lekar moze doneti i u toku samog porodjaja ako proceni da je potrebno
Inace nekad imas zene koje se lakse porode sa bebom od 4kg od onih cije su bebe jedva 3kg
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Pozdrav bonbi,
sasvim je normalno da imaš strah od porođaja i da razmišljaš kako će to proći .
Vidim da si se odlučila za epidural i iz iskustva ti mogu reći da si izabrala PRAVU STVAR !
Videćeš i sama sve će biti gotovo a ti se nisi ni zadihala.
Znam masu mamica koje su rodile bebe sa 4 kg bez problema.
Ja ti želim lak porod a ti se javi
SREĆNO
Ljubicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 06, 2005 11:23 am

Post od Ljubicica »

Carski rez je operacija posle koga oporavak traje mnogo duze nego kod vaginalnog porodjaja. Zato treba lekarima prepustiti odluku o njegovom izvodjenju, onda kada je to stvarno neophodno jer bi mogli biti ugrozeni mamin ili bebin zivot i zdravlje.

Mislim da tezina tvoje bebe nije prepreka za vaginalni porodjaj. Sudeci po pozitivnim iskustvima sa epiduralnom anestezijom, ne verujem da ce ti porodjaj ostati u secanju kao maltretiranje.

Zelim ti brz i lak porodjaj, i da uzivas sa tako naprednom bebicom u narucju!
edelina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm

c.rez

Post od edelina »

Imala sam c. rez usled ozbiljne dijagnoze -placente previe centralis. C. rez se radi samo u ginekoloski opravdanim slucajevima jer je ozbiljna operacija!!! Oporavak je dug! Neophodan je i psihicki i fizicki oporavak, a fizicko vezbanje vas ceka tek za sest meseci ili godinu dana! Osecate bol u trbusnim misicima dosta dugo!
Odgovori