Placenta previa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Placenta previa
Ja sam u 14 nedelji i ustanovljena mi je placenta previa. Doktorica mi je rekla da u tom stadijumu nije jos zsbrinjavajuce. Da li neko zna kako dolazi do toga i kako se to razvija dalje?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Placenta je jos u formiranju u I trimestru, a vi ste tek zagazili u II i tada kod vecine trudnica postoji isti " problem", sto prakticno znaci , da ce porastom trudnoce da se i posteljica povlaci , prema fundusu i napusta deo oko usca materice i samimi tim se smanjuje mogucnost krvarenja. Znaci , kao sto je vas Dr rekao, nema mesta brizi, jer ce se uiskoro posteljica naci na pravom mestu.Takav nalaz nece valjati ako se odrzava posle 28. nedelje.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
placenta previa
Imala sam placentu previu centralis u trudnoci. Proucila sam nesto o tome. kada se formira posteljica na ultrazvuku se vidi kako je postavljena. Najtezi oblik placente previe je centralis, koja skroz zatvara usce materice i gde je nemoguc prirodni porodaj. Ne zna se kako nastaje, ali je u mom slucaju moguce da se tako formirala usled postojanja mioma. Moguce je da Vam se ova dijagnoza i promeni posle 28.nedelje. Ne bih da Vas plasim, ali placenta previa centralis je vrlo ozbiljna dijagnoza, veoma opasna po Vas zivot. Lezala sam cesto u bolnici i zivot mi je bio u velikoj opasnosti, posebno posle c. reza kada je doslo do velikog krvarenja. Srecom i zaslugom VRSNOG lekara i anesteziologa, prezivela sam!!! Savetujem Vam sto cesce konsultacije sa lekarom I ako Vas upozore da lezite u bolnici, da se toga STRIKTNO pridrzavate, jer ova dijagnoza zaista NIJE SALA!!!