Placenta previa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ljeposava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 31, 2004 9:01 pm

Placenta previa

Post od ljeposava »

Ja sam u 14 nedelji i ustanovljena mi je placenta previa. Doktorica mi je rekla da u tom stadijumu nije jos zsbrinjavajuce. Da li neko zna kako dolazi do toga i kako se to razvija dalje?
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Placenta je jos u formiranju u I trimestru, a vi ste tek zagazili u II i tada kod vecine trudnica postoji isti " problem", sto prakticno znaci , da ce porastom trudnoce da se i posteljica povlaci , prema fundusu i napusta deo oko usca materice i samimi tim se smanjuje mogucnost krvarenja. Znaci , kao sto je vas Dr rekao, nema mesta brizi, jer ce se uiskoro posteljica naci na pravom mestu.Takav nalaz nece valjati ako se odrzava posle 28. nedelje.
edelina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

placenta previa

Post od edelina »

Imala sam placentu previu centralis u trudnoci. Proucila sam nesto o tome. kada se formira posteljica na ultrazvuku se vidi kako je postavljena. Najtezi oblik placente previe je centralis, koja skroz zatvara usce materice i gde je nemoguc prirodni porodaj. Ne zna se kako nastaje, ali je u mom slucaju moguce da se tako formirala usled postojanja mioma. Moguce je da Vam se ova dijagnoza i promeni posle 28.nedelje. Ne bih da Vas plasim, ali placenta previa centralis je vrlo ozbiljna dijagnoza, veoma opasna po Vas zivot. Lezala sam cesto u bolnici i zivot mi je bio u velikoj opasnosti, posebno posle c. reza kada je doslo do velikog krvarenja. Srecom i zaslugom VRSNOG lekara i anesteziologa, prezivela sam!!! Savetujem Vam sto cesce konsultacije sa lekarom I ako Vas upozore da lezite u bolnici, da se toga STRIKTNO pridrzavate, jer ova dijagnoza zaista NIJE SALA!!!
Odgovori