Postovani,
pre 2 godine sam imala mastektomiju leve dojke zbog DCIS i nakon toga nisam imala nikakve terapije vec samo ultrazvuk svaka tri meseca i MRI dojki jednom godisnje.DCIS je bio estrogen -,progesteron +,HER2+.Hvala Bogu do sada je bilo sve u redu.Nije bilo metastaza,nisu zahvaceni limfni cvorovi.
Pre deste godina sam imala konizaciju na grlicu materice i od tada radim papa test dva puta godisnje i HPV virus test jednom godisnje i sve je u redu (I grupa).
Zadnjih pet meseci sam se borila sa kandidom,imala 3 terapije Canestenom,zatim vaginalete c vitamina,pa zatim 3 puta po 6 vaginaleta Nystatina,tako da sam i to resila.
Danas sam bila na redovnim pregledima i doktor je otkrio intramural miom 27X25mm,sto me je vrlo uznemirilo.
Da li je ovo opasno,s obzirom na moj istorijat bolesti i sta mi vi savetujete?
Da li postoji neka preventiva na prirodnoj osnovi kao bi se ovi miomi zaustavili,smanjili ili u najboljem slucaju nestali?(cula sam za caj Josif Pancic)
Ja imam 47 godina.
intramural miom
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Re: intramural miom
Cula sam da je dosta uspesna cuvarkuca za miome i ciste. Pravi se tako sto se samelje 300gr lista cuvarkuce i pomesa sa 500gr meda. To se uzima po jedna kafena kasicica ujutru i uvece. Kazu da se vec posle mesec dana primecuje razlika a posle 3 bi trebalo da nestane, to verovatno zavisi i od velicine mioma.
U svakom slucaju ne kosta nista da probas a i sigurno ne steti.
Moja kuma ima ogroman miom (mnogo veci od tvog) i trenutno smo u fazi trazenja cuvarkuce pa kad nabavimo pocece da koristi.
U svakom slucaju ne kosta nista da probas a i sigurno ne steti.
Moja kuma ima ogroman miom (mnogo veci od tvog) i trenutno smo u fazi trazenja cuvarkuce pa kad nabavimo pocece da koristi.