Seksualni odnos dan pre cervikalnog birsa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
salamandrina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 06, 2015 8:13 pm

Seksualni odnos dan pre cervikalnog birsa

Post od salamandrina »

Imala sam seksualni odnos 10ak sati pre davanja cervikalnog brisa na hlamidiju/urea/mikoplazmu, pa me zanima na koji tačno način to može da pokvari rezultat brisa? Šta mogu da očekujem u nalazu ukoliko sam ga tim odnosom kompromitovala. :-? Hvala unapred!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Seksualni odnos dan pre cervikalnog birsa

Post od aaaca »

Мало је неодговорно имати однос под сумњом да си инфицирана и тако партнера излагати инфекцији.
salamandrina
Novi član
Novi član

Post od salamandrina »

Ako imam infekciju, dobila sam je baš od tog partnera. I to nije bilo pitanje. Pitanje je bilo na koji način se seksualnim odnosom utiče na pouzdanost rezultata briseva.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Анализа бриса представља стање у тренутку када је брис узет те стога ништа не утиче на поузданост резултата.

Веродостојност анализе је у питању ако је пре ње употребљено неко средство за дезинфекцију.
salamandrina
Novi član
Novi član

Post od salamandrina »

To me je zanimalo, hvala! Na sajtovima laboratorija se u uputstvima navodi da ne treba imati odnose bar 24 h pre davanja cervikalnog brisa, a nisam našla objašnjenje zašto.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Мени је смешно питање због тога што се односом обично инфекције и добијају. Дакле битно је тренутно реално стање, а сексуални односи су реална ствар. Као што сам написао, није реално да се особа дезинфикује па да таква ради брис. Ако добијеш додатну инфекцију од партнера и то је реално. Сигурно инфекција неће нестати због односа. Међутим, ако имаш обичај да се изрибаш после односа онда то може да поремети реалне резултате.

Не заборави да лечење од таквих инфекција мора да се истовремено ради код оба партнера иначе нема крају зачараном кругу инфекција.
salamandrina
Novi član
Novi član

Post od salamandrina »

Pa postoji pravilo kod papa testa i kolposkopije na pr da ne treba imati odnos bar jedan dan pre. Pretpostavljam da je to zato što u toku odnosa može doći do oštećenja sluzokože ili privremenog poremećaja vag.flore. Ali kod ovih analiza mi nije logično, pošto treba da detektuju baš određene bakterije. Mislim da mi to za odnos nisu rekli kad sam zvala laboratoriju pre brisa, ne bih valjda zanemarila deo uputstava, posebno što nije da nisam znala da je kod nekih analiza bitno nemati seks. Ali ko zna, možda sam i potisnula ili zaboravila.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

То ми је логично јер мушкарац не може да буде узрочник таквих проблема. Код хламидије је другачији случај.

Иначе хламидија се добија због аналног односа приликом кога она из дебелог црева пређе тамо где јој није место.
salamandrina
Novi član
Novi član

Post od salamandrina »

Mislim da to može da se dobije bilo kojom vrstom seksa.
Nisam nigde našla informaciju da je hlamidija prirodan stanovnik debelog creva, čak i u debelom crevu može da izazove probleme. Za ešerihiju, kandidu i trihomonas znam da jesu, a mikoplazma i ureaplazma se potencijalno u malim količinama prirodno nalaze u vaginalnoj flori.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Може да се пренесе било чиме ако је партнер инфициран, али нисам о томе говорио. Нажалост не могу да се сетим одакле ми информација да је хламидија нормалан становник дебелог црева.
Odgovori