Hipertenzija i tahikardija
Hipertenzija i tahikardija
Pozdrav svima, imam pitanje za sve vas, imam 24 god i aktivno treniram vec 8 godina a zadnjih 4 godina u teretani. Moji problemi su poceli 2011 god kada mi je tokom neke stresne situacije porastao pritisak 160/110, kod interniste su obavljeni svi pregledi: eho srca, holter, stitna zlezda itd... i ustanovljena je tahikardija i povisen pritisak uz poneku aritmiju, lekar je prepisao Byol (bisoprolol) 2.5mg jedna dnevno, posle nekog vremena pritisak se smirio i ja sam prestao da koristim bisoprolol i prestao sam da idem kod interniste, tahikardija mi je ostala a ponekad i aritmija ali sam se na to naviko, prosecno mi se puls krecao 80/90 uz neki preskok srca. U poslednjih par meseca sam imao glavobolje u potiljku i temenu i resio sam da odem da izmerim pritisak, doktorka je izmerila 150/110 i odmah mi je ponovno prepisala da pijem Byol (bisoprolo) 2.5mg ujutru ali mi je rekla da nemam potrebe da idem kod interniste. Interesuje me da li da ja ipak odem kod interniste jer strahujem da sam ja svo vreme tacnije od 2011 do 2014 ipak imao pritisak ali nisam isao da to proverim i da je on mozda ostetio arterije ili srce, pijem lek vec 3 dana i glavobolje su i dalje prisutne u vecernjim satima, lek je smanjio puls ali je pritisak skoro pa isti. To bi ukratko bilo to.
Hvala

Re: Hipertenzija i tahikardija
Treba da odes kod interniste.Taj pritisak je visok i mora da se regulise. Nisi smeo da prekidas terapiju a i od 2011 pa do danas si morao da ides na kontrole kod interniste zbog toga.
Ieretana nikako dok se stanje ne sredi a po meni ni posle ali to obavezno pitaj internistu.
Ieretana nikako dok se stanje ne sredi a po meni ni posle ali to obavezno pitaj internistu.
Zakazao sam kod interniste, sada se pritisak stabilizovao 120/80 a cesto i manje a broj otkucaja oko 55-65. Sada me interesuje da li je normalno da pritisak nije isti na levoj i desnoj ruci, na levoj ruci mi je uvek manji a na desnoj veci?
Normalno je, zato se i meri najcesce na levoj ruci.
Odlicno sto ti se stabilizovao pritisak ali nemoj da ne odes kod interniste i od sada pa nadalje obavezno pi lekove bez obzira sto se sredilo stanje.
Odlicno sto ti se stabilizovao pritisak ali nemoj da ne odes kod interniste i od sada pa nadalje obavezno pi lekove bez obzira sto se sredilo stanje.
Zodiak, da li si bio kod interniste u drzavnoj ili kod privatnika?
Bio sam u drzavnoj, internista je rekao da nema potrebe da se odrade dalje pretrage zato sto sam vec to radio 2011 godine i da samo nastavim da pijem lek, pritisak se onako unormalio 120/140 sa 75/99, zna da raste tokom dana ali se nadam da ce biti bolje, puls mi je sredio sad je savrsen krece se negde oko 55/70.
A sta ti je uradeno u drzavnoj Ekg i koliko se placa?
Da li si mozda iz novog sada?
Da li si mozda iz novog sada?
U drzavnoj je odradjeno: eho abdomena, 24h holter, eho srca, stitna zlezda. To je od prilike sve cega se secam da je odradjeno. U drzavnoj klinici je besplatno, bar ovde kod nas u Nisu ali se malo vise ceka.
Ok.Hvala na odgovoru
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Zodiak, читам ону твоју најновију тему о импотенцији али нећу тамо да пишем јер ће се тема лакше уочити ако нема одговора на њој. Можда неко наиђе па ти одговори на твоје питање о Циалису.
Овде хоћу друго да ти кажем. Особа која је тако млада као ти и која се редовно бави спортом не треба да има проблеме са срцем и крвним притиском које си описао. Верујем да те погрешно лече и да ћеш се постепено упропастити повећавајући спектар лекова које користиш.
Не бих даље да пишем јер не знам да ли још увек пратиш ову тему и да ли те уопште занима решење проблема. Ако те занима, напиши овде. Поздрав.
Овде хоћу друго да ти кажем. Особа која је тако млада као ти и која се редовно бави спортом не треба да има проблеме са срцем и крвним притиском које си описао. Верујем да те погрешно лече и да ћеш се постепено упропастити повећавајући спектар лекова које користиш.
Не бих даље да пишем јер не знам да ли још увек пратиш ову тему и да ли те уопште занима решење проблема. Ако те занима, напиши овде. Поздрав.