Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Postovani, u pubertetu sam, imam 14 god. Treniram odbojku.Odjednom su poceli da mi se javljaju blazi bolovi u predelu ruka-lopatica-vrat, nesto kao ukocenost, kao da sam ogranicena...Onda sam pocela da radim vezbe (sama) i maasirala sam ta mesta, ali bol je bio samo jaci i toliko je jak da mi se place.Imam "obicaj" da spavam sklupcana,nakrivljena, pa se pitam da li je od toga ili je nesto zaista ozbiljno? Bila bih Vam zahvalna....
Добила си укљештење на неком од спојева ребара и кичме. То се лако намешта али ако физиотерапеут зна о чему се ради. Само од себе неће да прође.
Могла би то и сама себи да наместиш али је немогуће за објашњавање овим путем. Покрет је као када рукама радиш одручење, ако се тако зове. Руке шириш при чему лопатицама гураш ребра у напред и тиме покушаваш да наместиш укљештење. Надам се да сам бар мало био јасан.