Erozije na želucu - pitanje

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ivek87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 03, 2015 2:35 pm

Erozije na želucu - pitanje

Post od ivek87 »

Poštovani,

molio bih vaše mišljenje vezano za moj problem.
prije otprilike 2 mjeseca sam napravio gastroskopiju i ustanovljeno mi je da imam mnoštvo dubokih erozija po sluznici želuca te GE ušće insuficijentno. Također sam napravio UZV abdomena i nalaz je uredan.
što znači GE ušće insuficijentno ?

e sada, prije nego što sam krenuo s terapijom znalo mi je biti mučno ali ništa strašno. kada sam krenuo s terapijom (controloc 40mg), pred kraj druge kutije počele su se javljati teške mučnine.... prva takva mučnina je trajala oko 1 sat, preznojio sam se itd... ali je prošla. nakon toga što sam popio sve tablete odnosno dvije kutije do kraja i prestao piti tablete jer je tako doktor odredio. opet su se javile teške mučnine. i sad posljednja mučnina trajala je oko 4-5 sati
mučnina, slabost, jako lupanje srca, tresle su mi se ruke malo i kod stajanja me je malo zanosilo, osjećaj srca u želucu... ali nisam povračao.

sad ne razumijem, kako mi može biti gore nakon korištenja terapije ? osim toga evo posljednih dana se osjećam loše i slabo. ako malo hodam odmah mi dođe slabo kao da sam kopao kanale, isto tako ako stojim osjetim tj. osjećam kao da me malo zanosi i malo mi se tresu ruke.

u međuvremenu sam izvadio krv i nalaz je uredan i željezo je dobro. tako da iskreno neznam zašto se sada tako loše osjećam.

također pročitao sam u uputama od controloca da uzimanjem ovog lijeka može doći do smanjenja magnezija. a ako dođe do toga onda su simptomi vrlo slični mojima.

što vi mislite, zbog čega mi se situacija pogoršala, koji su mogući razlozi ?

hvala

Lijep pozdrav !
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Erozije na želucu - pitanje

Post od aaaca »

Ситуација ти се погоршала јер је терапија погрешна. Контролок не лечи лезије већ само погоршава стање.

Да ли си променио исхрану и шта уопште једеш?
ivek87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 03, 2015 2:35 pm

Post od ivek87 »

kako mislite da je terapija pogrešna ? jer mi je to gastroenterolog preporučio.

a prehrana je uredu, a i bila je dobra i prije toga.

koji lijek bi onda trebao koristiti ?

hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Контролок смањује лучење желудачне киселине, али она није проблем. Проблем су отпадне киселине које настају због лоше хране или предугачког варења.

Ја сам имао ерозију дванаестопалачног црева, која је прошла сама од себе за два-три месеца, ако се добро сећам. Код тебе је ситуација мислим гора него тада код мене, па не знам шта да ти кажем.

Мислим да једино пажљивим избором хране можеш себи да помогнеш. Ништа од вештака, хемије и остале "новопечене" хране не треба да узимаш. Укратко.

Исхрана ти сигурно није у реду нити је била. Док ти је желудачне киселине било довољно све си могао да свариш. Вероватно због стреса и нервирања смањило се њено лучење и ту почичу проблеми.
Odgovori