Postovani, imam 30 godina, muskog pola sam. nedavno mi se javio problem oticnja stopala, tj oko zglobova na stopalima (obe noge). Moram da kazem da vodim dosta neaktivan zivot, tj veci deo dana provedem sedeci pred komjuterom, iako sam krenuo poslednih par meseci da radim u teretani pre svega na kondiciji. Sklon sam anksioznosti i depresiji (lecio se od istih), pa mi u iskljucivo u stanjima stresa pritisak skace i do 150/100, i takodje ubrzanom radu srca u stresnim situacijama.
Kad su mi noge natekle, uplasio sam se, uradio sam odmah i krvnu sliku i urin, i sve je u najboljem redu (jedino van granica je HDl koji je minimalno ispod donje vrednosti). Posto se kod lekara ceka dugo, privatno sam otisao i kod kardiologa, uradjen mi je EKG i ultrazvuk, sve je da kazem skoro u redu, tjnalaz mi je prolaps valv. mitralis (mitalna valvula uredne morfologije, urednih brzina protoka preko valvule, registruje se blag PMV, sa tragom MR- tako pise na nalazu). Sve ostalo je u redu, a objasnila mi je i da je ovo relativno cesto i da kod mene nije nesto sto zabrinjava i trazi terapiju. Pritisak mi je kod kardiologa bio 115/75.
Medjutim meni noge i dalje da kazem povremeno oticu, tj uvek uvece kad skinem carape vidim urezanu kozu, i pomalo tvrd deo iznad nje. Kad sam bos, onda oko zglobova moze biti malo nateceno. I to je situacija gora kada dugo sedim. To mi je i doktorka objasnila da mi je to od sedenja, jer su mi nalazi koje se odnose na srce, jetru i bubrege u redu. dal sto sam panicar ili nekog drugog razloga, al mene ovo dosta uznemirava, i sve sam u fazonu imam "tek" 30 a zalim se na probleme o kojima sam slusao od baba. Nije mi prepisana nijedana terapija, jedino sto uzimam Rivotril po potrebi po preporuci psihijatra. Sta bih mogao da preduzmem? razmisljao sam o diureticima na svoju ruku, al nisu oni bas za igrati se.
Oticanje nogu
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Oticanje nogu
Диуретике због малог отока стопала?! Немој да се глупираш и навучеш беду на врат.
Можеш да покушаш да у чарапе ставиш по један већи јак магнет па да видиш да ли ће помоћи. Стално магнетно поље ће да поправи циркулацију, па ако је проблем локалног карактера онда ће то да помогне. Ако магнети не помогну, онда је ипак у питању озбиљнији проблем.
Можеш да покушаш да у чарапе ставиш по један већи јак магнет па да видиш да ли ће помоћи. Стално магнетно поље ће да поправи циркулацију, па ако је проблем локалног карактера онда ће то да помогне. Ако магнети не помогну, онда је ипак у питању озбиљнији проблем.
Hvala na odgovoru. Nisam cuo za carape sa magnetima, al moracu da se raspitam. Stanje mi nijekonstantno i preterano lose, al eto primetio sam da se javlja nakon celodnevnog sedenja. Tako da to mozda i jeste uzrok, mislim ipak sam bio kod lekara, radio analize, nije da sam uzeo da predpostavljam samo. Srce je ok, rezultati parametara za jetru i bubrege ok, tako da jedino ostaje moja neaktivnost, stalno sedenje, teznja visokom pritisku kad sam pod stresom. Jos mi pada na pamet neka venska tromboza il nesto slicno, al evo dva dana pokusavam da zakazem pregled kod doktora opste prakse i niko mi se ne javlja. Zao mi je sto nemam dovoljno para, jer bih sve isa privatno, bez redova, moljenja, cascavanja, omalovazavanja... Castt izuzecima ali sistem je uzas. Dva broja telefona za zakazivanje, zovem na oba, cas zauzeto, cas se niko ne jalja, okrenuo sam 100 puta i niko da se javi.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ни ја нисам чуо за чарапе са магнетима, а нисам их ни спомињао.
Треба да их сам направиш. Једноставно код кинеза купи два јајаста магнета и по један стави у сваку чарапу - споља између скочног зглоба и риса.

Треба да их сам направиш. Једноставно код кинеза купи два јајаста магнета и по један стави у сваку чарапу - споља између скочног зглоба и риса.
A to.
Onda sam ja nesto skontao krivo. Pravo da kazem, kako ne seedim toliko mnogo, stanje mi je odamh bolje. Moji anksiozni problemi i hipohondrijaza me sprecavaju i da prihvatim dijagnozu, tako da ce nastaviti da me brine sve to. Eto od jutros proveravam lice, ruke, telo dal je nesto oteklo. Posto sam nabacio stomak u zadnjih godinu dana pitam se da li je to mozda nateklo, bez obzira sto sam jeo kilo slatkisa dnevno od nervoze. Al dobro videcu kako se stanje odvija, pokusacu da nadjem te magnete, mada deluje prilicno neprakticno. Moze li se nositi obuca preko da se ne mrdaju i tako to? Da li pomaze da nosim one magnetne ogrlice mozda?

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не смета приликом хода јер и сам то користим. Магнети су јајасти па се лепо углаве између скочног зглоба, риса и обода ципеле.
Ако узмеш магнете облика диска онда можеш по два да спојиш за чарапу па ће сами себе да држе где год да их поставиш.
Огрлице, наруквице и којекакве магнетне ђинђуве слободно заборави. Магнет мора да буде јак и тачно на месту где постоји проблем.
Ако узмеш магнете облика диска онда можеш по два да спојиш за чарапу па ће сами себе да држе где год да их поставиш.
Огрлице, наруквице и којекакве магнетне ђинђуве слободно заборави. Магнет мора да буде јак и тачно на месту где постоји проблем.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 24, 2015 1:38 pm
Poštovani,pauk21 napisao:A to.Onda sam ja nesto skontao krivo. Pravo da kazem, kako ne seedim toliko mnogo, stanje mi je odamh bolje. Moji anksiozni problemi i hipohondrijaza me sprecavaju i da prihvatim dijagnozu, tako da ce nastaviti da me brine sve to. Eto od jutros proveravam lice, ruke, telo dal je nesto oteklo. Posto sam nabacio stomak u zadnjih godinu dana pitam se da li je to mozda nateklo, bez obzira sto sam jeo kilo slatkisa dnevno od nervoze. Al dobro videcu kako se stanje odvija, pokusacu da nadjem te magnete, mada deluje prilicno neprakticno. Moze li se nositi obuca preko da se ne mrdaju i tako to? Da li pomaze da nosim one magnetne ogrlice mozda?
Vendoksin kapi su prirodni biljni proizvod koji poboljšava fiziološki protok krvi, tako da utiču na smanjenje otoka, naročito u donjim regionima nogu. Treba ih uzimati najamnje 1-2 meseca, uz napomenu da je neophodno praviti razmak od oko 2h od uzimanja leka.
Srdačan pozdrav,
ALTERNATIVA MEDICA