Pozdrav ljudi, imam 18 godina, aktivno se bavim amaterskom gimnastikom skoro 2 godine..
Tokom treninga prosecan broj otkucaja srca u minuti mi je oko 130 do 140. Dakle nemam nikakvih problema sa treninzima gimnastike..
Puls u mirovanju mi je dosta nizak, oko 55.
Medjutim problem se javlja prilikom kardio treninga- konkretno TRCANJA.
Zavisno od toga koliko sam zagrejan pre trcanja, kao i od brzine kojom trcim javlja mi se probadanje u levoj strani ledja i stezanje-pritisak oko srca.
Primer ukoliko pocnem brzi tempo 15kmh i trcim tako 400 i vise metara, zadiham se i taj bol se javlja. Dok ukoliko trcim sporije oko 10kmh tako bih mogao i 2-3 km i onda se lagano taj bol ponovo javlja. Znaci zavisno od INTENZITETA.
E sad kad se taj bol javi, ja prestanem da trcim i nastavim da hodam, normalizujem disanje i taj bol NESTAJE u roku od 60 sekundi.
Plasi me to sto se taj bol konstantno javlja samo kod trcanja dok sa drugom vrstom treninga nemam nikakvih poteskoca.
Da li prepoznajete neke simptome u ovoj slucaju, da li da posetim lekara, moze li ovo biti nesto opasno??
Probadanje i bol tokom kardio treninga, simptomi?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 17, 2013 5:19 pm
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Probadanje i bol tokom kardio treninga, simptomi?
Код трчања долази до удараца стопала о подлогу и то се преноси на кичму. Вероватно имаш негде смањење међупршљенског размака или блаже укљештење на неком спојева ребара и кичме, па се због тога јављају болови које осећаш.
S obzirom da se bavis ovako intenzivnim vezbanjem i jos ako nisi ranije proveravao srce svakako bi bilo dobro da zakazes termin kod kardiologa. Mislim da je to odgovorno ponasanje jednog sportiste, da preventivno s vremena na vreme prekontrolise srce i druge vazne parametre npr. iz krvi..
-
- Novi član
Hvala na odgovorima, sigurno cu otici do doktora, pa cemo videti.
-
- Novi član
Posetio sam internisticku ordinaciju i odradio ekg, ultrazvuk srca i test opterecenja na bicikli.
Rezultati su odlicni, nema nikakvih naslednih mana niti ishemije.
Test opterecenja sam radio oko 24min, povecanje opterecenja i brzine okretaja na svakih 4 minuta. (krenuo sam sa 60okretaja a zavrsio sa nekih 105)
Za bol koji mi se javlja u ledjima prilikom trcanja doktor mi je rekao da je verovatno u pitanju neki misic, a evo i sad dok sedim (sa pravim ledjima, promena u odnosu na ranije pogrbljeno sedenje) osecam da me blago pece u predelu lopatica, prema sredini kicme.
Na ultrazvuku je sve bilo u redu, s tim sto mi je doktor rekao da jedna komora se malo slobodnije krece, i kazao da postoji neka 'slaba veza' kod mene, jer sam visok-mrsav, imam duge prste itd, tipicno za kosarkase. Pa ako neko zna nesto o tome nek slobodno napise.
Pozdrav
Rezultati su odlicni, nema nikakvih naslednih mana niti ishemije.
Test opterecenja sam radio oko 24min, povecanje opterecenja i brzine okretaja na svakih 4 minuta. (krenuo sam sa 60okretaja a zavrsio sa nekih 105)
Za bol koji mi se javlja u ledjima prilikom trcanja doktor mi je rekao da je verovatno u pitanju neki misic, a evo i sad dok sedim (sa pravim ledjima, promena u odnosu na ranije pogrbljeno sedenje) osecam da me blago pece u predelu lopatica, prema sredini kicme.
Na ultrazvuku je sve bilo u redu, s tim sto mi je doktor rekao da jedna komora se malo slobodnije krece, i kazao da postoji neka 'slaba veza' kod mene, jer sam visok-mrsav, imam duge prste itd, tipicno za kosarkase. Pa ako neko zna nesto o tome nek slobodno napise.
Pozdrav

Pozdrav druze.Dali si posetio privatnu internisticku ordinaciju ili si preko lekara opste prakse odradio te preglede.Odakle si i koja je cena tih pregleda... Unapred hvala Pozdrav...
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
То печење код лопатица је оно укљештење на неком од спојева ребара и кичме, које сам ти горе написао да је узрок.
-
- Novi član
PozzRaca 123 napisao:Pozdrav druze.Dali si posetio privatnu internisticku ordinaciju ili si preko lekara opste prakse odradio te preglede.Odakle si i koja je cena tih pregleda... Unapred hvala Pozdrav...
Privatno sam sve odradio, na opstoj praksi nista sem ekg neces dobiti bar na jugu srbije..
Sve ukupno 6000 din.
-Test opterecenja 4000 i ekg sa ultrazvukom zajedno 2000 . Toliko

Druze hvala ti na odgovoru,sve najbolje pozz.