pomoc - smrad

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
anonimmus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 20, 2008 10:32 pm

pomoc - smrad

Post od anonimmus »

Imam neki problem vec par meseci za koji sam tek ovih dana postao svestan. Iz nekih razloga povremeno iz mene izlazi neprijatan miris kao da sam prdnuo iako nisam. Nisam nemaran sto se tice higijene, tusiram se dva puta dnevno, ali cini mi se da miris ne izlazi iz anusa posto mi ves posle toga ne smrdi ni malo, mada mozda gresim. Par puta kada mi se to desilo otisao sam u toalet misleci da se nisam obrisao dobro iako je sve bilo ok. Ovo se ne desava stalno nego povremeno i u razlicitim intervalima, ponekad traje sat-dva, ponekad se miris oseti samo na 10-tak sekundi. Sto se tice stolice zadnjih par dana je dosta nestabilna i osecao sam pritisak u stomaku koji je sada dosta slab. Danas sam imao jos jednu epizodu. Citao sam po netu o takvim slucajevima, spominje se kandida, IBS i jos sto sta. Da spomenem da sem ovih par dana nisam imao nikakvih bolova ni u stomaku ni u predelu anusa. Da li neko ima iskustva sa ovim. Svaki savet je dobrodosao. Najverovatnije da cu sledece nedelje otici do neke privatne klinike na pregled, posto sam sprecen do tada bilo sta da radim. Ako je neko zna za neku dobru kliniku gde bih mogao da odem na pregled neka mi baci privatnu poruku. Otisao bih do klinike iz razloga sto mi se ne zakazuje i ceka na red mesec dana.

Hvala na bilo kakvoj informaciji.
anonimmus
Novi član
Novi član

Post od anonimmus »

Zadnjih par dana mi je definitivno losije. Miris se pojavljuje dosta cesce, a sta god da pojedem posle toga imam pritisak u stomaku, tesko izbacujem nesto kad odem u toalet i posle nekog vremena uspem uz dosta retku stolicu nakon cega pritisak u stomaku ostaje. Ne znam da li znaci ista ali zadnjih par dana osecam isusenost u ustima pa cesto pijem vodu.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

I??? Sta sa time??? Sta cekas??? Imas gro dobrih internista pa pravac VMA ili KCS, ili ako mozes ko tih istih privatno. kmozes imati dijabetes, IBD...a ne mora biti nista ozbiljno...pre odlaska gastroenterologu uradi u domu zdravlja kompletnu krvnu sliku i biohemiju i tom dodaj CRP, urinokulturu i analize stolice na bakterije, kvasnice i parazite. Sa tim nalazima idi njemu tako ces skratiti put...
anonimmus
Novi član
Novi član

Post od anonimmus »

Morao sam zbog posla da otputujem na par dana pa zato nisam nista uradio povodom ovog problema. U ponedeljak prvom prilikom cu da uradim ove testove pa do doktora. Hvala puno na ovom savetu.
anonimmus
Novi član
Novi član

Post od anonimmus »

Zavrsio sam pregled kod doktora koji mi je rekao da imam masnu jetru koja je uvecana i da verovatno zbog nje imam stomacnih tegoba. Za nekih 20 dana treba da idem na kontrolu. Pijem samo ranisan 2x dnevno.

Sto se tice mirisa ustanovio sam da sam ja jedini koji ga oseca. Doktor mi rece da i to moze da bude zbog jetre, ali da odem do ORL-a ako se ne smiri posle nekog vremena. Trenutno sam na dijeti i koristim neki sprej za ispiranje nosa i miris je dosta redji, ne znam da li zbog ishrane ili cistijeg nosa.

Nego u zadnjih nedelju dana mi je par puta naleteo talas od po par dana kad sta god pojedem posle toga mi creva krljaju i rade konstantno i ceo dan osecam potrebu da idem u toalet iako ne mogu nista da izbacim ili izbacim jako malo. Onda se stomak umiri na par dana i za vikend me je opet uhvatio. Tek sam jutros imao normalnu stolicu.

Od pre dve nedelje sam prestao da pijem kafu, alkohol, secer, meso jedem samo piletinu i ribu i to iskljucivo kuvano bez trunke masti, povremeno pojedem tunjevinu iz konzerve i jedem cesto kuvano povrce.

Da li ovo moze biti neka reakcija organizma na naglu promenu ishrane ili da ipak odem na prevremenu kontrolu?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Moze ti se desiti da krizirash i imash napade gladi, pad shecera, malaksalost, pospanost ili pak nervozu, sve dok se organizam ne 'izchisti' i ne shvati da je to shto sada unosish TO i nema vishe smeca u zeludcu.

Za 7-10 dana necesh ni osetiti da si promenio ishranu :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
anonimmus
Novi član
Novi član

Post od anonimmus »

Da, krize i napade gladi sam imao prvih 4-5 dana i nekako sam se izvukao :)
Sad mi je cak i prija ovakva ishrana.

Malo sam lutao po netu i video da se kod IBS-a pojavljuju slicni simpoti kao ucestalo krcanje creva i zatvor ili retka stolica. Da li je moguce da imam takav problem? Ovo mi se desava po par dana pa se smiri nekoliko dana. Na ovakvoj ishrani sam jedno dve nedelje.
anonimmus
Novi član
Novi član

Post od anonimmus »

Da spomenem i to da sam nesto pre pocetka problema prosao kroz jako nervozan i stresan period od jedno dva meseca.
waltera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm

Post od waltera »

Vjerujem da je IBS ....ja sam imala stresni period od cetiri godine(dugo zar ne) i sada su mi crijeva kao u babe neke....minimalno gasova napolju....maximalno u crijevima ostaju i zadaju velike muke i bolove.....a ujutru da ne govorim stomacne tegobe i stolice koje variraju od extremno tvrde do proljevaste....
Ja pijem espumisan ....on kupi visak zraka u crijevima i malo mi je bolje
Jetra nema veze sa tim smradom vec ako je jetra u komi imas slican zadah ali iz usta...tako reci svom lijecniku
anonimmus
Novi član
Novi član

Post od anonimmus »

waltera napisao:Jetra nema veze sa tim smradom vec ako je jetra u komi imas slican zadah ali iz usta...tako reci svom lijecniku
Potrefilo se da mi se osecaj tog mirisa pogorsao sa pojavom stomacnih tegoba i to na dan kad sam se iznervirao vise nego u zadnjih par godina pa sam to povezao nekako. Videcu sta ce se sa tim desavati jos neko vreme, pa ako se miris nastavi oticu do ORL-a posto miris definitivno niko drugi ne oseca cak i u trenucima kada ga ja toliko osecam da je nemoguce da drugi neko u prostoriji ne oseti nista.
Aleksandar123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 22, 2011 11:48 am

Re: pomoc - smrad

Post od Aleksandar123 »

Vec nego vreme smrdim...i to je stvarno jadno....tusiram se dva puta dnevno.. donji ves mi je uvek cist i on nikad ne smrdi .. imam osecaj kao da smrad dolazi iznutra...i stolica mi nije bas stabilna...neznam sta da radim.. i kod lekara da posetim.... Hvala unapred :D
peraJA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 16, 2013 9:10 pm

Post od peraJA »

Ljudi pomagajte, ja imam problem sa neprijatnim mirisom tela, sto neko rece gore kao da sam prdnuo a nisam. Mnogo se snojim dlanovi,pazuh,zadnjica. Stvarno ne znam sta da radim,jako mi je neprijatno od kolega. Inace radim u kanselariji i vidim da kolegama smeta,niko mi nista nije rekao ali vidim nisam lud. Sto se tice higijene kupam se dva puta dnevno koristim dezodoranse u stiku u spreju,kupke za telo,sapun,mleko za telo,parfeme....ma sve moguce i nista i dalje smrdim. Ima li leka ovome? Kom doktoru da se obratim?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ispiraj neko vreme initimne delove i ispod pazuha blagim rastvorom sode bikarbona, ako su neke gljivice unistice ih, i oslobodices se smrada, tu kupanje i mirisanje ne pomaze uopste.
peraJA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 16, 2013 9:10 pm

Post od peraJA »

anonimmus i ja imam isti problem. Jesi li otkrio uzrok i nasao resenje ovog problema? :o :cry:
Odgovori