cimet

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

cimet

Post od Hristina »

Moj otac ima dijabetes tip 2 od jeseni prosle godine. Najvise vrednosti secera su mu bile 15. Uz pomoc tableta uspio je da ga spusti do 7,5-8,2. Unazad mesec dana poceo je ujutru da uzima i cimet. Rezultati od pre neki dan su 5,2.
Da li je cimet mogao uticati da se secer snizi?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Cimet je vekovima poznat po tome sto ima svojstva da spusti secer. Narocito pomaze insulin-nezavisnim osobama, kao sto je vas otac, odnosno tipu 2.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
gocamama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 26, 2006 2:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od gocamama »

Ovde (u Juznoj Africi ) postoje i kapsule DiabeCinn (water-based cinnamon extract. Kazu u brosuri u upotrebi su u Holandiji, Belgiji, Austriji, Italiju, Svedskoj i Nemackoj.

Ima li ih kod nas?

Da li Dijabeta zna da li se preporucuju i za Dijabetes Tip 1?
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Post od Duskoo »

moj ujak koji zivi u svajcarskoj i dijabeticar je 40 god kaze da svako jutro pije jogurt sa cimetom.....a da li ima udela ili ne ne znam mislim da ne bi pominjao da nema...
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

Post od Hristina »

mom tati izgleda pomaze jer mu je secer poslednj put pre mesec dana bio 5,2 a na novoj konroli 4,8
Odgovori