Akne na bradi (Pomozite)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
xxlovexx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 14, 2015 2:26 am

Akne na bradi (Pomozite)

Post od xxlovexx »

Zdravo, imam 14 godina i pre 1,5-2godine pojavio mi se crveni krug sa zutim(gnojnim) tackicama na bradi, ali i na nosu sa obe strane. Imam ekcem-atopijski dermatitis na rukama od malih nogu. Ali ovo na bradi mislim da nema veze sa tim. Uglavnom, različite stvari sam koristila, ali ništa nije bilo od koristi osim kortikosteroidnih masti koje deluju ali privremeno, trenutno koristim Afloderm kremu koja sadrži kortikosteroide i naravno hidrantnu kremu zbog suve kože. E sad zanimljivo je što i moja mama ima isti problem i to na istim mestima. Šta to može biti pošto detmatolozi kod kojih sam išla nemaju neku dijagnozu? Da li je neko imao sličan problem?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Akne na bradi (Pomozite)

Post od aaaca »

Треба да одете код инфектолога. Да ли користите неке заједничке ствари које могу да пренесу инфекцију? Пинцете, депилаторе...?
xxlovexx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 14, 2015 2:26 am

Post od xxlovexx »

aaaca napisao:Треба да одете код инфектолога. Да ли користите неке заједничке ствари које могу да пренесу инфекцију? Пинцете, депилаторе...?
Ne, ne koristimo. A ako je u pitanju infekcija da li je potrebno duže lečenje i da li je otkrivanje infekcije u vidu uzimanja brisa ili..? Hvala Vam.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Зависи од инфекције. Брис са спољне коже нема ефекта. То се обично пунктира, али добро лекари у неким ситуацијама могу да поставе дијагнозу и на основу визуелног прегледа.
Odgovori