Akne na bradi (Pomozite)
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Akne na bradi (Pomozite)
Zdravo, imam 14 godina i pre 1,5-2godine pojavio mi se crveni krug sa zutim(gnojnim) tackicama na bradi, ali i na nosu sa obe strane. Imam ekcem-atopijski dermatitis na rukama od malih nogu. Ali ovo na bradi mislim da nema veze sa tim. Uglavnom, različite stvari sam koristila, ali ništa nije bilo od koristi osim kortikosteroidnih masti koje deluju ali privremeno, trenutno koristim Afloderm kremu koja sadrži kortikosteroide i naravno hidrantnu kremu zbog suve kože. E sad zanimljivo je što i moja mama ima isti problem i to na istim mestima. Šta to može biti pošto detmatolozi kod kojih sam išla nemaju neku dijagnozu? Da li je neko imao sličan problem?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Akne na bradi (Pomozite)
Треба да одете код инфектолога. Да ли користите неке заједничке ствари које могу да пренесу инфекцију? Пинцете, депилаторе...?
Ne, ne koristimo. A ako je u pitanju infekcija da li je potrebno duže lečenje i da li je otkrivanje infekcije u vidu uzimanja brisa ili..? Hvala Vam.aaaca napisao:Треба да одете код инфектолога. Да ли користите неке заједничке ствари које могу да пренесу инфекцију? Пинцете, депилаторе...?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Зависи од инфекције. Брис са спољне коже нема ефекта. То се обично пунктира, али добро лекари у неким ситуацијама могу да поставе дијагнозу и на основу визуелног прегледа.