bol sa desne strane gornjeg stomaka

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
funkcija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 11, 2015 1:54 am

bol sa desne strane gornjeg stomaka

Post od funkcija »

Pre par meseci imala sam u dva navrata bol u desnoj strani stomaka...ali ne bas slroz gore iznad rebara nego malo nize...negde na sredini...bol je bio kao da mi neko nesto cupa pincetom i sirio se i ledja...nakon sto legnem i pokrijem se on prodje nakon najduzE pola sata.
Sada kada stavim desnu ruku na stomak tako sto mi je palac na ledjima aprednji deo rule na stomaku i stisnem...osetim odmah ispod rebara kao da se nesto pomera kad udahnem...mogu li to biti creva? Jetra?

Hvala vam na odgovoru
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: bol sa desne strane gornjeg stomaka

Post od aaaca »

Ту су и црева и јетра. Треба да се померају када дишеш. Колико дуго те је држао бол и да ли сада боли?
funkcija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 11, 2015 1:54 am

Post od funkcija »

Dva puta u razmaku od petnaest dana po pola sata...ali je bol bio dosta intenzivan i cudan...iznenadan...a mogu li da pipnem creva...nekako mi je suvise nisko za jetru...osim ako se nije toliko spustila ili povecala...ali to me bas plasi...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Могуће је да си неправилно седела па пригњечила црева па те због тога болело. Мени је то умело да се догађа када сам био мршав. Било је довољно да седим пет минута на неудобном кревету или столици па да ми се јави веома јак севајући бол. Прошао би тек после сат времена лежања.

Увек можеш да направиш ултразвук абдомена и на брзака видиш шта се дешава.
Odgovori