Pitanje u vezi ekcema
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Pitanje u vezi ekcema
То је одлична комбинација. Само да помогне. Држим палчеве.
Da li je bademovo ulje u kremi ili se posebno kupuje pa umesa?
Зар Павловићева маст по дефиницији не садржи бадемово уље?!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 15, 2011 12:39 am
I, šta bi? Je li pomoglo?molina napisao:Ja sam vodila mog malog kod lekara,doktorka mu je pregledala noge,rekla sam sta se desava i sta sam sve koristila,i da nista ne pomaze.Rekla mi je da kupim pavlovicevu mast sa bademovim uljem i da uzmem AD kapi,to da pomesam i da mu mazem celo telo sa tim.Ona kaze da od toga ima da mu koza bude super,pa moram to odmah sutra da kupim i da pocnem da mazem!
Šta radite da otklonite svrab?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 15, 2011 12:39 am
Vidim da tema više nije aktivna, ali samo da podelim moje otkrovenje sa onima koji imaju isti problem - ekcem. Očajna zbog česte upoterebe kortikosteroida i ovde sam tražila rešenje za ćerkin ekcem. U aprilu sam po preporuci kupila melem fitoterapeuta Vasića sa Novog Beogradu. Koristili smo ga redovno dve nedelje ujutro i uveče (iako se ekcem već nakon nekoliko dana povukao), a sad ga koristimo samo ponekad, kad joj je koža jako suva ili se češe. Potpuno je prirodan i koristi se za još neke kožne bolesti. Nama je rešio problem. Samo da dodam, ćerka ima atopijski dermatitis, elokom joj je pomagao, ali se ekcem vrlo brzo vraćao, što sada nije slučaj. U maju je malo krenuo, ja sam to povezala sa krastavcem koji je dosta jela (a koji je naravno prskan svim i svačim), izbacila sam krastavac iz jelovnika na neko vreme, mazala melem i ekcem se povukao. Konačno mirno spavamo! 

mesečevakći, воће и поврће пре икаквог третмана, треба држати у хладној води двадесетак минута. Кажу да то извлачи много хемикалија.
Imao sam ekcem oko 4 godine i to samo na sakama, koristio sam razne kreme(najvise mi je pomagao Beloderm krem i Emoliens) i isao svuda( npr. na alergo test u Klinicki centar gde su ustanovili da sam alergican na kucnu prasinu...) dok nisam obratio paznju na ishranu. Primetio sam da kada ne koristim mlecne proizvode i prozivode u kojima ima laktoze ekcem se ne pojavljuje.Moj je savet da za pocetak pisete na papir sta jedete u toku dana i u kojoj meri vam se ekcem povecao(umanjio) i na taj nacin cete doci do resenja ako je problem u ishrani. Karakteristicno jeste to da se na alergo testu nije pokazalo da sam alergican na mleko.