Pitanje u vezi ekcema

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

slikar76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2012 2:27 pm

Pitanje u vezi ekcema

Post od slikar76 »

Mojoj cerki 4 god je ustanovljen kontaktni dermatitis tj ekcem. Unazad 15 dana 10 je mazala elokom i pila aerius medjutim on se jos prosirio. Pridrzavamo se svih pravila i mazemo kreme ali ne vredi. Sta nam je ciniti i koliko moze ovo da bude opasno i koliko moze da traje? Inace nije ustanovljena ni jedna vrsta alergije.

http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... 07313.jpg/
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Pitanje u vezi ekcema

Post od aa_aca »

Пробај да испираш раствором соде бикарбоне. Добро размути кашичицу соде бикарбоне у чаши топле воде и тиме попрскај или нанеси ватом. После не испирај чистом водом.

Узгред, фотографија се не види.
slikar76
Novi član
Novi član

Post od slikar76 »

Zasto s tim mislis da ima nekih gljivica od upotrebe antibiotika ili?

sliku cu staviti veceras jer mi nesto ne ide, kako se stavlja slika?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Може да буде. Свакако неће да шкоди да пробаш то испирање. За сваки случај можеш да пробаш на малом делу коже да ватом натапкаш раствор соде бикарбоне. Најважније је да добро раствориш соду бикарбону да њени кристали не би дошли на кожу.

Ако то не помогне, можеш да пробаш са разблаженим јабуковим сирћетом. Можда кисела средина помогне кожи. Не знам да ли би могао да помогне неки витамин из групе Б витамина. Можда да пробаш са пантенол кремом или чак да јој некако даш да сиса ориблете Пантенола.

Мислим да ти је најједноставније да слику поставиш преко сајта http://www.dodaj.rs. Тамо се региструјеш и онда на свој налог додајеш слике. Онда узмеш УРЛ линк слике и поставиш га овде. Немој само да ти слика буде огромна па заузме цео екран. :D
slikar76
Novi član
Novi član

Post od slikar76 »

Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Уф. :( Шта ти ћеркица једе и пије? Чиме переш одећу коју она носи?
molina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2012 10:11 pm

Post od molina »

Ja imam isti problem sa mojom bebom,koja ima sedam meseci.Isto su mu takve noge,i ima samo na nogama,meni je doktorka rekla da mazem sa jekoderm kremom,ali nije bas nesto uspevalo,pa mi je onda rekla da probam pantenol,pa se jedno vreme pocelo da povlaci,ali sad se opet pojavilo i to bas dosta,grozno izgleda,a i njega to svrbi.Probala sam i da mu izbacim sinteticku odecu,holohopke,nesto samo sire da nosi,da nije uz nogu.Ali ni to nije pomoglo
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

А храна, храна?!
slikar76
Novi član
Novi član

Post od slikar76 »

Mislim da je ishrana koju joj dajemo adekvatna i kvalitetna. Jedino po neki slatkis se potkrade ali sta je tu je...
Sve smo pokusali i kupke i omeksivaci i hulahopke i tamnu odecu da sklonimo ali ne vredi. Sve je pocelo kad je obukla pre mesec dana kineski skafander...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

slikar76 napisao:Mislim da je ishrana koju joj dajemo adekvatna i kvalitetna. Jedino po neki slatkis se potkrade ali sta je tu je...
Sve smo pokusali i kupke i omeksivaci i hulahopke i tamnu odecu da sklonimo ali ne vredi. Sve je pocelo kad je obukla pre mesec dana kineski skafander...
На голу кожу?
slikar76
Novi član
Novi član

Post od slikar76 »

Ne naravno ali mislim da hemija kojom je impregnirana prolazi i kroz zid.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

То је страшно. Чуо сам и за неке случајеве тровања бојама којима су премазане неке играчке.

Можда да пробате детету да дајете домаћи кефир. Кажу да је одличан и за детоксикацију. Можда и неки чај из Института "Јосиф Панчић".
slikar76
Novi član
Novi član

Post od slikar76 »

Cini mi se da prolazi u zadnja tri dana joj je bolje i postaje tamno smedje. I dalje koristimo romaninu kremu koja mislim da je dosta pomogla i sodu b. i sok od vinove loze.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Добро је. То што постаје тамно смеђе чини ми се да је знак да се кожа полако регенерише. Да ли избегавате да кожу често перете разним сапунима? Они су убиство и за здраву кожу, а камоли за болесну или нежну дечију кожу.
molina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2012 10:11 pm

Post od molina »

Ja sam vodila mog malog kod lekara,doktorka mu je pregledala noge,rekla sam sta se desava i sta sam sve koristila,i da nista ne pomaze.Rekla mi je da kupim pavlovicevu mast sa bademovim uljem i da uzmem AD kapi,to da pomesam i da mu mazem celo telo sa tim.Ona kaze da od toga ima da mu koza bude super,pa moram to odmah sutra da kupim i da pocnem da mazem!
Odgovori