Sa cime kod gastroenterologa?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dural29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 12:51 pm

Sa cime kod gastroenterologa?

Post od dural29 »

S obzirom da imam probleme kakve imam, smislio sam se da idem na pregled kod gastroenterologa. Posto idem prvi put kod takvog specijaliste, interesuje me, ako neko tacno zna, sa kakvim papirima da idem kod njega, tj. sta je tacno njemu sve potrebno? Nadam se da ce mi dr opste prakse u DZ dati uput za laboratoriju i da ce tu tacno navesti sve analize koje mogu da interesuju gastroenterologa.. Da li smatrate da bi valjalo jos nesto da pripremim, odradim da se to sve ne bi odugovlacilo?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Sa cime kod gastroenterologa?

Post od vasa »

Kako god da radiš, najbitnije ti je šta će sam gastroenterolog tražiti da ispitaš, tako da možeš prvi put otići samo sa osnovnim analizama krvi, a možda i to ništa ne znači jer će ti on tražiti nešto treće.
dural29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 12:51 pm

Post od dural29 »

Hvala na odgovoru. Dobio sam uput za laboratoriju kao i da dam uzorak stolice. Kako se uzima uzorak, cime, u sta, koliko? Nikada nisam to davao pa ne znam kako se ponasa.. Da li se taj uzorak daje isto gde dajem uzorak urina? Mozda su glupa pitanja ali eto, odgovore ne znam..
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Sad si već obavio sve ali ako drugi čitaju koristiće im.
MORATE DOKTORA PITATI-ili ako ne već njega onda u laboratoriju pa pitajte njih kad imate ovakve dileme.
Odgovori