Nepoznata Dijagnoza...

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Vesna vb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2015 9:05 pm

Nepoznata Dijagnoza...

Post od Vesna vb »

Nekih 6 meseci imam problema sa bolovima u stomaku u predelu debelog creva... Odprilike celom duzinom debelog creva. Bol je konstantan, nekada je toliko jak da mi bas otezava kretanje. Bila sam kod doktora bezbroj puta do sada, obavila sve moguce analize koje su mi dali, i na kraju nisu otkrili nista. A mene bol ne popusta. Radila sam kolonoskopiju, rekli su da imam uvrnuto debelo crevo na jenom malom predelu koje su sondom ispravili, ali i da to ne moze da bude uzrok mog problema, jer je to bilo u vrlo maloj, skoro zanemarljivoj meri. Nista drugo nisu otkrili. Obavila sam i snimanje celokupnog stomaka magnetnom rezonancom, i rekli su mi da sam zdrava kao trkacki konj... Sve laboratorijske analize su u redu, krvna slika dobra, urin isto tako. A bolovi ne prestaju mesecima. gde god se pojavim kod lekara samo rade iste analize i slezu ramenima... Ima li neka dobra dusa sa idejom sta dalje?
mamasaki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 6:03 pm

Re: Nepoznata Dijagnoza...

Post od mamasaki »

Ja imam takve tegobe skoro 10 godina. Nekoliko puta sam uradila sve moguce preglede. Uvek je sve savrseno. Bolovi su prisutni skoro stalno. Mozda popuste dva tri ,dana. ne mogu povezati sa hranom, ni sa stresom , ali me jako koci u normalnom zivotu. Nemam proliv, ni zatvor, kilaza ista .U pocetku se govorilo da je priraslica od dva carska reza, ali je to magnetnom potpuno iskljuceno. U medjuvremenu obolim od hipotireoze,tada su rekli da svako ko ima problem sa stitnom, ima i sa varenjem.Stitna je regulisana hormonima i vec duze je ok. Naravno uz Letrox 100mgr.
dijagnoza:iritabilni kolon
Terapija: Iberogast kapi 3 x 15 (skup i kratko traje)
Probiotik 1 x 1
Rudakol 2 x 1
Ja to stalno koristim, Rudakol je u pocetku pomagao, oko 2 meseca sam bila bolje. Ali sad vec pijem , ni ne znam zasto.Kada jako boli , popijem Buskopan , uglavnom trpim, gledam da se krecem vise, nekad izbacivanje gasova ,donosi olaksanje.Caj od Idjirota preporucuju,nekad ga spremam par dana, pa odustanem.
To nije bolest ,poremecaj funkcije debelog creva.Samo onaj koji zivi sa tim zna koliko je strasno i bolno. Ja sam dala otkaz ,jer nisam mogla sedeti od bolova. Stalno nosim laganu odecu oko struka . Ne znam da li ce ikada proci, ali mi je bas zagorcalo zivot.Imam 45 godina.Pozdrav
Jovana Aleksic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2015 6:08 pm

Post od Jovana Aleksic »

Istooo,samo sto su meni bolovi poceli pre tri meseca,onda prestali,pa sad se opet javili..Ludim vise,tacno ide u predelu debelog creva..
A koliko su te iberogast kapi i koliko traju?
I ja imam stolicu u obliku kuglica koje se raspadaju..Bolovi su poceli posle stresne situacije u porodici
mamasaki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 6:03 pm

Post od mamasaki »

Iberogast kapi su 490 din.. Traju 5 dana otprilike. Zavisi uzimas li ih 2 x dnevno ili 1x . Ja kad imam jake bolove uzimam ih i 3 puta.
Trenutno sam bez bolova.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Jovana Aleksic napisao:Istooo,samo sto su meni bolovi poceli pre tri meseca,onda prestali,pa sad se opet javili..Ludim vise,tacno ide u predelu debelog creva..
I ja imam stolicu u obliku kuglica koje se raspadaju..Bolovi su poceli posle stresne situacije u porodici
Таква столица говори да не пијеш довољно воде и да се лоше храниш па црева не раде како би требало.
nadjaa135
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 11:16 pm

Post od nadjaa135 »

aaaca napisao:
Jovana Aleksic napisao:Istooo,samo sto su meni bolovi poceli pre tri meseca,onda prestali,pa sad se opet javili..Ludim vise,tacno ide u predelu debelog creva..
Таква столица говори да не пијеш довољно воде и да се лоше храниш па црева не раде како би требало.
Znaci mislis da ti nije nista ozbiljnije? Mislim svakako cu otici na kolonoskopiju,samo cisto dok cekam da cujem misljenja..I danas sam radila test stolicu na gljivice,pozitivno je
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Па шта ћеш горе од лоших навика живота плус гљивице?!
Odgovori