Gastritis chronica. Bulbitis chronica erosiva.
Gastritis chronica. Bulbitis chronica erosiva.
Gastritis chronica. Bulbitis chronica erosiva. Ovu dijagnozu sam dobio posle gastroskopije. Negativan Helicobacter. Prepisan mi je Controloc 40 mg i Gastroperidon. Tegobe su trajale mesec dana. Mučnina, nadimanje, bol u želucu... Tegobe su prestale, ali onda je krenula gorušica. Lekar mi je prepisao ponovo Controloc i Colspa R (stolica na 2-3 dana) još dve nedelje i kasnije po potrebi 3-4 dana. U jednom trenutku se sve primirilo, završio sam terapiju i kako sam prestao da pijem lekove kiselina se vratila. Ono što je "zanimljivo" je da mi kiselina kreće ako sam u sedećem položaju dugo. Obično je preporuka baš sedeći položaj da bi se kiselina smirila, ali kod mene je obrnuto. Kada legnem sve je uredu, ali na poslu to nije opcija. Danas sam posle jela počeo da osećam pritisak u levoj strani stomaka (ispod želuca). Dok imam gorušicu, ukoliko se pomeram desi se da podrignem. Nemam simptome od ranije. Nema mučnine, nadimanja, bola u želucu. Samo gorušica koja se aktivira u sedećem položaju i posle toga jako teško smiruje. Dešavalo se i da me peče u ustima baš intenzivno, ali taj simptom je nestao. Jednjak je verovatno iziritiran od kiseline s obzirom da i kada prestane kiselina osećam peckanje. Jedem normalno, redovno i nisam primetio da je hrana problem. Nekada se desi i par sati posle obroka. Voleo bih da znam zašto sedenjem dolazi do svega toga. Rečeno mi je baš suprotno. Takođe, pročitao sam negde da je normalno da me kiselina muči još onoliko koliko me je sve ostalo mučilo. Da li je to tačno? Neki savet vezan za gorušicu bi svakako dobro došao.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Gastritis chronica. Bulbitis chronica erosiva.
Наравно да је храна узрок, али индиректан. Директан узрок је мањак желудачне киселине. Прочитај на мом сајту www. aca. rs шта сам написао у Савети, Здравље под Желудац-гастритис.