Vec sest meseci me boli srce pogotovo kad pojedem nesto slatko, slano ili masno pa makar to bilo kao juce mala kutijica keksa i to posnih ( cvarke, slaninu, iznutrice i preradjevine ne jedem godinama kao ni sir, kajmak i sl. mlecne proizvode sa dosta masti ). Kao desetogodisnjak sam prvi put osetio jake bolove u predelu srca i specijalista mi je tada posle svih snimanja i analiza rekao da je sve u redu, isto mi se desilo u drugom razredu srednje skole kad mi je ustanovljena trivijalna trikuspidalna srcana insuficijencija koja nije bila nista strasno po recima tadasnjeg kardiologa, i evo novih muka ali sada svakodnevnih. Od oboljenja imam hipoglikemiju i manjak belih krvnih zrnaca ( 3.7 ) a kao dete sam pao sa velike visine ( 5m ) na beton zahvaljujuci nepaznji mog oca pa se pitam da i to mozda nije uzrok srcanih problema? Zadnjih nekoliko godina imam nevoljne pokrete nogu koji su narocito izrazeni prilikom trcanja i koji se povecavaju iz dana u dan ( na neuroloskom snimku glave MR mi je sve bilo u redu ). Takodje osecam slabost i malaksalost i kao da mi u nekim trenucima nedostaje vazduha. Molim hitno objasnjenje i pomoc strucnog lica.
p.s.
Pritisak mi je godinama nizi 120/90.
Re
Hitno2
Re: Hitno2
Ko ima slabost srca trebalo bi da jede koprivu, moj deda je ziveo 96 godina, i stalno je govorio da toliko dugo zivi zato sto je jeo stalno corbu od koprive pre rucka, znam da je dobra i za srce.