MOLIM VAS ZA ODGOVOR.

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Stefan994
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2014 10:58 pm

MOLIM VAS ZA ODGOVOR.

Post od Stefan994 »

Pre 2 meseca sam tačno iza levog uha (tačno u pravcu rupe uveta) napipao kvržicu koja je veličine zrna graška i koja ne boli na dodir,tvrda je i loptastog je oblika. Mene sada interesuje da li to može da bude u pitanju limfni čvor pošto još nisam pročitao slučaj da se nekome tu pojavio limfni čvor. Inače velicina se uopste nije menjala od kada sam to primetio (barem ja nisam primetio). I da li je urgentno ići doktoru? Hvala unapred.
Борис
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2015 3:40 pm

Re: MOLIM VAS ZA ODGOVOR.

Post od Борис »

Поштовани!

Све се догодило веома брзо.(у вези сина-17г)
Пред сами викенд...уобичајено, жаљење на стомачну тегобу, не може јести, мало у тоалет,лежање у кревету тај дан и никоме ништа сумњиво.
Други дан такође..тек у недељу постаје нам нешто сумњиво. Он је ћутао...на мој притисак рекао је боли ме тестис.
Натјерао сам га да погледам...био је црвен и натекао величине и веће од доброг ораха.

Како ништа о томе нисмо знали, прво смо мислили да је нека упала у питању па смо сачекали сат-два са облогама од леда...како се ништа није мењало одмах смо отишли у хитну.

Ови су нас тамо проследили на хирургију код уролога.
Пацијент је одмах задржан у болници, да се ради са претрагама.
Сутрадан су прво дошли налази тумор-маркера.
Уролог ми је рекао да су исти подивљали, те да се ради о тумору и да се мора тестис хируршки одстранити.
Већ у наредна два дана то је и учињено.

Међутим(први пут)!

Ниједан други налаз(бар ми није саопштено)није говорио о тумору, осим маркера.
Други хирург-уролог који је заједно радио операцију(по познаничкој линији)је рез намерно правио не на кесици, него у пределу изнад препоне, са образложењем да би и визуелно погледао унутра има ли још каквих промјена.
Он ми је тада саопштио да је све беспрекорно и да нема ништа(ради се о сикусном хирургу), што ме је обрадовало, али и он се позвао на тумор маркере са тврдњом да они ријетко "греше".

После операције су урађене све могуће претраге(РТГ плућа, УЗ,ЦТ налази, биопсија исечака на патологији...,)СВИ НАЛАЗИ УРЕДНИ.
ТУМОР МАРКЕРИ -после 30 дана у потпуној нормали.
Након паклених дана у породици наступили су дани среће у несрећи!

Међутим!(други пут)

Први уролог који је и примио и водио пацијента, у отпусној листи је написао дуплу дијагнозу.
И дијагнозу тумора и торзије тестиса.
После неколико мејсеци смо поновили контролни преглед УЗ и тумор-маркера. Све је било уредно.
Тај преглед је радио један од познатијих старих уролога (Београд).
Он ме савјетује да тражим ревизију дијагнозе, јер наводно из његовог богатог искуства не ради се уопште у тумору,а и немогуће је да буде удвојен налаз. Може бити само једно или друго. Да урадимо фиксацију другог тестиса(што није урађено)као и протезу за одстрањени.

Последњи налаз након више од две године од операције су опет самоиницијативно урађени тумор-маркери пре који мјесец или два. Поново су непромењени и у нормали као и после саме операције.

Међутим!(трећи пут)

Нисам никако задовољан стањем дјетета. Народски речено не напредује. Чак напротив! Све је мршавији и слабији. Психички он стоји стабилно, студира, веома солидно и једе, могу му приуштити и квалитетнију исхрану, ни на што се не жали, нема никаквих тегоба, АЛИ, то али што сам навео. То ме забрињава

У ситуацији сам да ни у шта не вјерујем(наравно по овом питању).
Отприлике, налази говоре једно, а ја свакодневно гледам друго!
Бићу вам веома захвалан ако ово прочитате и одговорите неким савјетом,анализом и сл.

ПС. Да ли су хирурзи-уролози били обавезни да током операције одмах ураде и фиксацију другог тестиса или бар препоруче у одређеном року, савјетују???(Ништа од тога није се десило).

Унапред захвалан и ЗАБРИНУТ отац!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: MOLIM VAS ZA ODGOVOR.

Post od aaaca »

Борисе, немам неког искуства по том питању, али једноставно никада нисам чуо да се тумор манифестује црвенилом и отоком тестиса. То је подмукао тумор и обично се установи прекасно. Због тога сам убеђен да се није радило о тумору. Што се тиче тумор маркера, чињеница је да они нису толико поуздани да би се тако реаговало како су они урадили. По мени то је била обична торзија тестиса. Али шта је ту је.

Верујем да се тренутно код твог сина ради о психичком проблему због недостатка тестиса. Веома је могуће да је много забринут и ко зна шта још мисли о себи и да га то изнутра једе.
Odgovori