Imam poviseniji gornji krvni pritisak do 145-150 u miru, puls mi je cesto ubrzan i osecam se ko da trcim a ne krecem se. Radio sam holter pritiska dva puta ustanovljeno mi je da mi je preko dana krvni pritisak malo poviseniji(najvisi izmeren 170) dok je nocu oko 130-140. Sve moguce analize sam uradio i rekli su mi da je sve uredu. Najveci problem mi je obilno znojenje koje mi pravi poviseniji gornji krvni pritisak
Postoji li neki nacin da se uzimaju neki lekovi kako bi mi sprecili taj visok gornji krvni pritisak?
Povisen gornji pritisak, puls ubrzan
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Povisen gornji pritisak, puls ubrzan
Не верујем да се знојиш због повишеног крвног притиска. Такође постоји неки узрок повишеном притиску па би било погрешно смањивати га не знајући му узрок.
Каквих имаш здравствених проблема осим знојења? Имаш ли главобоље итд? Висина, телесна маса? Чиме се бавиш?
Каквих имаш здравствених проблема осим знојења? Имаш ли главобоље итд? Висина, телесна маса? Чиме се бавиш?
Ja nisam siguran da li je pritisak ili je puls u pitanju, kao klinac sam trenirao kosarku 5-6 godina sada nisam sportski aktivan toliko, gojazan opste nisam bas naprotiv koliko god jeo nikad necu biti deblji od 76 kg na moju visinu od 173 msm da je sasvim ok. Nemam glavobolje niti bilo kakvih problema osim znojenja koje mi se javlja koje potice ili od pritiska ili od pulsa barem ja tako mislim, jer na holteru pritiska bas u trenucima najviseg pritiska sam bio bas znojav. Pa me interesuje kako regulisati gornji pritisak?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
У каквим ситуацијама ти се дешава презнојавање и повећан притисак и пулс? Шта је претходило томе? То све личи на тренутно повећање адреналина а последица њега је повећање пулса, притиска и презнојавање.
Mislim da ste u pravu, verovatno je posledica povecanog adrenalina koji ne znam na koji nacin da kontrolisem i da li ima leka tome? Pojavljuje mi se svakodnevno taj problem a zasto se javlja ne znam.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Шта претходи проблемима? Да ли гледаш филм, играш игрицу, изнервираш се...?
Kad sam kuci u manjoj meri se javlja, a kad negde idem to je jezivo... opet kazem ne znam zasto je to tako. Problemima verovatno prethodi neki dogadjaj koji ce se desiti pa mi to na neki nacin stvarno nervozu ali ja to ne mogu da kontrolisem
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Колико имаш година?
20 godina, moram da napomenem da mi se posle fizicke aktivnosti (teretana,fudbal ili trcanje) ublazava ta napetost. Da li to znaci da moram svaki dan ici u teretanu ili uraditi trening?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Физичка активност смањује психичку напетост и последице стреса. Адреналин мора да се потроши а то може једино физичком активношћу. Ако се не потроши онда он делује на цео организам и јављају се проблеми (знојење, проблеми са срцем...).
Дакле, можеш да физикалишеш сваки дан, што је и препоручљиво свима или да пробаш са неким природним средством за смирење, као што је на пример Сентис који има валеријану.
По мени боља је физчка активност и баш је добро што си сам приметио да ти она прија.
Дакле, можеш да физикалишеш сваки дан, што је и препоручљиво свима или да пробаш са неким природним средством за смирење, као што је на пример Сентис који има валеријану.
По мени боља је физчка активност и баш је добро што си сам приметио да ти она прија.
Moj savet ti je da odes na ehokardiografski pregled, slicno sam i ja imao, visok pritisak, znojenje i konstatovana mi je koarktacija aorta, koju sam operisao uspesno pre 9 godina... Ja imam 20 godina, najbolje ti je da odes na taj pregled, pa nek oni vidi sta je tu problem.. Teretana se uopste ne preporucuje, ako imas tako nesto, kao ni neki treninzi visokog intenziteta..