Unapred zahvalna
Molim nekoga da mi pomogne
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Molim nekoga da mi pomogne
Vec duze vreme,tacnije skoro 2 god imam uzasne bolove koji krecu od lopatice,preko ramena i zavrsavaju se na levoj ruci koja mi povremeno trne.Bila sam kod lekara i verujte mi svih 9 su mi dali razlicite dijagnoze.A sto je najgore od svega taj bol koji je ostar se prosirio i na rebra i grudnu kost.Pomozite mi molim Vas. 
Unapred zahvalna

Unapred zahvalna
- 
				Nikola11
 - Aktivan član

- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
 - Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Imate li snimke neke i izvestaje CT-a ili Magnetne rezonance?Tu bi trebalo da se vidi ako postoji nesto neuobicajeno i otkloniti neku opasnost ukoliko uopste postoji.Ako ne,najverovatnije da se radi o deformitetu  i "popularnom" oboljenju kicme koje prati napetost u misicima koja izaziva i pojacava bol.

Moguce da neke strukture vrse pritisak na plexus brachialis-splet nerava koji inervise ruku.Grane ovog spleta inervisu pored ruke i podrucje lopatice i ramena.
Pitanje je:da li ste ranije,pre 2 godine imali neku povredu u vratnom delu kicme?
Da li ste isli kod neurologa i ako jeste,kakav je njegov nalaz-snaga,tonus,trofika misica(svake grupe posebno),refleksi..
I ,kao sto je Nikola11 upitao pre mene,da li imate neke nalaze i kakve?

Pitanje je:da li ste ranije,pre 2 godine imali neku povredu u vratnom delu kicme?
Da li ste isli kod neurologa i ako jeste,kakav je njegov nalaz-snaga,tonus,trofika misica(svake grupe posebno),refleksi..
I ,kao sto je Nikola11 upitao pre mene,da li imate neke nalaze i kakve?
Kod neuralgicnih bolova,najbolji efekat se postize primenom mazepina(ili nekog leka iz te grupe) ili ako to ne pomogne,onda neki antidepresiv.hanny napisao:Uzimala sam niripan neki kortikosteroid,primala sam ohb12,analgetici,b6 itd..
Ovo kazem,zato sto imam prijatelja koji vec 10 godina ima problema sa neuralgicnim bolovima u desnoj ruci,desnom ramenu i lopatici.Do sad je pio razlicite lekove,analgetike,antiinflamatorne ,isao na fizikalnu terapiju i to mu nista nije pomoglo.
Onda sam ga odvela kod jednog neurologa,koji mu je prepisao terapiju mazepinom i sad mu je puno bolje tj.bolova vise nema.