Molim nekoga da mi pomogne

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
hanny
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:24 pm

Molim nekoga da mi pomogne

Post od hanny »

Vec duze vreme,tacnije skoro 2 god imam uzasne bolove koji krecu od lopatice,preko ramena i zavrsavaju se na levoj ruci koja mi povremeno trne.Bila sam kod lekara i verujte mi svih 9 su mi dali razlicite dijagnoze.A sto je najgore od svega taj bol koji je ostar se prosirio i na rebra i grudnu kost.Pomozite mi molim Vas.

Unapred zahvalna :cry:
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

Imate li snimke neke i izvestaje CT-a ili Magnetne rezonance?Tu bi trebalo da se vidi ako postoji nesto neuobicajeno i otkloniti neku opasnost ukoliko uopste postoji.Ako ne,najverovatnije da se radi o deformitetu i "popularnom" oboljenju kicme koje prati napetost u misicima koja izaziva i pojacava bol.
mery
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 10:00 am

Post od mery »

Moguce da neke strukture vrse pritisak na plexus brachialis-splet nerava koji inervise ruku.Grane ovog spleta inervisu pored ruke i podrucje lopatice i ramena.
Pitanje je:da li ste ranije,pre 2 godine imali neku povredu u vratnom delu kicme?
Da li ste isli kod neurologa i ako jeste,kakav je njegov nalaz-snaga,tonus,trofika misica(svake grupe posebno),refleksi..

I ,kao sto je Nikola11 upitao pre mene,da li imate neke nalaze i kakve?
hanny
Novi član
Novi član

Post od hanny »

Radili su mi skener glave,snimali kicmu i grudnu kost i nista nisu pronasli.
Kasnije su mi dijagnostikovali neuralgiju plexusa brachialis i dobila sam terapiju ali mi ni to nije pomoglo :(
mery
Novi član
Novi član

Post od mery »

hanny,
koju terapiju koristis i kako?
hanny
Novi član
Novi član

Post od hanny »

Uzimala sam niripan neki kortikosteroid,primala sam ohb12,analgetici,b6 itd..
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

Adekvatna fizikalna terapija kombinovana sa masazom,morala bi da da pozitivan efekat.Lekovi smire bol ali ne otklone uzrok Vasih tegoba.Javite se negde opet da probate sa terapijom pa ako ni to ne pomogne(a mislim da hoce),javite se ovde pa da probamo dalje.
hanny
Novi član
Novi član

Post od hanny »

Hvala puno
mery
Novi član
Novi član

Post od mery »

hanny napisao:Uzimala sam niripan neki kortikosteroid,primala sam ohb12,analgetici,b6 itd..
Kod neuralgicnih bolova,najbolji efekat se postize primenom mazepina(ili nekog leka iz te grupe) ili ako to ne pomogne,onda neki antidepresiv.
Ovo kazem,zato sto imam prijatelja koji vec 10 godina ima problema sa neuralgicnim bolovima u desnoj ruci,desnom ramenu i lopatici.Do sad je pio razlicite lekove,analgetike,antiinflamatorne ,isao na fizikalnu terapiju i to mu nista nije pomoglo.
Onda sam ga odvela kod jednog neurologa,koji mu je prepisao terapiju mazepinom i sad mu je puno bolje tj.bolova vise nema.
hanny
Novi član
Novi član

Post od hanny »

Zaboravila sam da napomenem da vec duze vreme imam žlezdu ispod levog pazuha pa me zanima da li ona moze da pritiska nerve i izaziva ove tegobe.Inace imam 22 god.
Odgovori