kolposkopija - please help!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
sofi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 8:48 pm

kolposkopija - please help!

Post od sofi »

:cry: Nalaz pri kolposkopiji mi nije dobar - utvrdjen je nekakav mozaik. Cekam citoloske rezultate koji stizu tek za 10 dana. Prilicno sam se uspanicila. Bice to najduzih deset dana u mom zivotu. Koliko imam razloga za stvarnu zabrinutost? (godiste: 1972, administrativni poslovi, dece nemam). Hvala unapred. :cry:
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Jao bas me je pogodila ova tvoja poruka
na zalost nisam lekar i ne mogu nista da ti kazem o tome sta pitas
ali nadam se sa tobom da ce sve biti u redu
saljem ti puno podrske
bice sve ok
mizera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2005 10:57 pm

Post od mizera »

Isti problem vučem već godinama.Krajem decembra sam radila biopsiju grlića(treći put za tri godine).I uvek ista dijagnoza-cervikalna erozija.
Nemoj da se brineš.Danas je to česta pojava kod devojka,sa različitim uzrocima.
sofi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 8:48 pm

Post od sofi »

hvala puno svima :)
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

ja imam leukolakiju ili aw epitel, papa II grupa. nisam radjala. da li neko ima iskustva s tim.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Duboko udahnite, pa onda izdahnite i odahnite. Mozaik je samo jedna pd kolposkopsih slika necega sto zovemo displasticne promjene ( promjene u velicini, broju i rasporedu celija u odnosu jedna prema drugoj )na grlicu materice. Potrebno je uraditi Papa nalaz, biopsiju i kada dobijete nalaze, javite se opet.
To nije karcinom grlica ! Ne brinite bez potrebe.
Pozdrav,
ObGyn
zelena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:47 pm

biopsija i nalaz papa

Post od zelena »

ciao drage moje,
moram da izrazima prije svega svoju radost kada sam pronasla ovaj sajt i osjetila da nijesam sama u svom problemu.
Posebno me fascinira dr Objyn.....

i ja cekam nalaze biopsije i papa nalaza poslije kolposkopije na kojoj je utvrdjen mozaik i AW epitel, a papa nalaz je III A, a stepen cistoce III.

Ja se jos nijesam oporavila od soka- jer mi nije jasnan ni uyroka, a ni posledice......

Puno puno pozdrav i na raspolaganju sam za bilo kakvu vrstu komentara i pojasnjenja
Zvučnik
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:20 pm
Kontakt:

Post od Zvučnik »

MENI SU KOLPOSKOPIJOM I USTANOVILI AW EPITEL ALI NA ULAZU U VAGINU.NA PREGLEDU SAM BILA KOD DR NOVAKOVIĆ NA VMA.
JAKO JE BOLNO,PEČE ITD.NAVODNO AW EPITEL TREBA UKLONITI SPALJIVANJEM ILI ZALEĐIVANJEM.
ŠTA JE UZROK TIH PROMENA?
JAKO ČESTO IMAM SEKRET KOJI NIJE KANDIDA.NEKAD MISLIM DA ĆU POLUDETI KOLKO PEČE.
zelena
Novi član
Novi član

nalaz biopsije

Post od zelena »

Ciao svima,
moj nalaz biopsije je CIN1.

Moj DR mi je reko da nista ne treba da preduzimam, da nema potrebe za terapijom.....kontrola za 4 mjeseca i onda cemo da vidimo

U konsultacij sa jos jednim DR , receno mi je da bi on uradio konizacijku..a ja sam se (od muke) odlucila da uradim HPV tipizaciju, i kompletne analize bakterij i klamidije na cervikusu....

Svaka pomoc sa sugestijom sta da radim je obrodosla....

Eto
Zvučnik
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Zvučnik »

Može li žena imati HPV na ulazu u vaginu ili vulvi ,a da nema znakova hpv INFEKCIJE NA CERVIKSU.
POZDRAV!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

@ Zelena Vas dr je u pravu.

@ za Zvucnik...displazija moze da se nalazi u na vagini i na vulvi, i potrebno ju je tretirati kao i na ceviksu...biopsija, i tretman prema nalazu.
Pozdrav,
ObGyn
Zvučnik
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Zvučnik »

CENJENA DR OBGYN, KOLIKO SAM VAS SHVATILA HPV INFEKCIJA MOŽE DAKLE DA BUDE SAMO U VAGINI I VULVI ,A DA NEMA ZNAKOVA NA CERVIKSU?
DA LI PRILIKOM VULVOSKOPSKOG PREGLEDA ONA DAJE SLIKU AW EPITELA.
PUNO POZDRAVA ZVUČNIK!
zelena
Novi član
Novi član

za OBGYN

Post od zelena »

Molim te samo da mi pojasnis jel mislis na ovog doktora koji bi odmah uradio konizaciju!!.
Molim te da mi sto prije dogovris jer mi je tvoje misljenje jako bitno

Puno puno hvala!!
Odgovori