kolposkopija - please help!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
kolposkopija - please help!
-
obgyn
- Stalni član

- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Duboko udahnite, pa onda izdahnite i odahnite. Mozaik je samo jedna pd kolposkopsih slika necega sto zovemo displasticne promjene ( promjene u velicini, broju i rasporedu celija u odnosu jedna prema drugoj )na grlicu materice. Potrebno je uraditi Papa nalaz, biopsiju i kada dobijete nalaze, javite se opet.
To nije karcinom grlica ! Ne brinite bez potrebe.
Pozdrav,
ObGyn
To nije karcinom grlica ! Ne brinite bez potrebe.
Pozdrav,
ObGyn
biopsija i nalaz papa
ciao drage moje,
moram da izrazima prije svega svoju radost kada sam pronasla ovaj sajt i osjetila da nijesam sama u svom problemu.
Posebno me fascinira dr Objyn.....
i ja cekam nalaze biopsije i papa nalaza poslije kolposkopije na kojoj je utvrdjen mozaik i AW epitel, a papa nalaz je III A, a stepen cistoce III.
Ja se jos nijesam oporavila od soka- jer mi nije jasnan ni uyroka, a ni posledice......
Puno puno pozdrav i na raspolaganju sam za bilo kakvu vrstu komentara i pojasnjenja
moram da izrazima prije svega svoju radost kada sam pronasla ovaj sajt i osjetila da nijesam sama u svom problemu.
Posebno me fascinira dr Objyn.....
i ja cekam nalaze biopsije i papa nalaza poslije kolposkopije na kojoj je utvrdjen mozaik i AW epitel, a papa nalaz je III A, a stepen cistoce III.
Ja se jos nijesam oporavila od soka- jer mi nije jasnan ni uyroka, a ni posledice......
Puno puno pozdrav i na raspolaganju sam za bilo kakvu vrstu komentara i pojasnjenja
-
Zvučnik
- Stalni član

- Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
MENI SU KOLPOSKOPIJOM I USTANOVILI AW EPITEL ALI NA ULAZU U VAGINU.NA PREGLEDU SAM BILA KOD DR NOVAKOVIĆ NA VMA.
JAKO JE BOLNO,PEČE ITD.NAVODNO AW EPITEL TREBA UKLONITI SPALJIVANJEM ILI ZALEĐIVANJEM.
ŠTA JE UZROK TIH PROMENA?
JAKO ČESTO IMAM SEKRET KOJI NIJE KANDIDA.NEKAD MISLIM DA ĆU POLUDETI KOLKO PEČE.
JAKO JE BOLNO,PEČE ITD.NAVODNO AW EPITEL TREBA UKLONITI SPALJIVANJEM ILI ZALEĐIVANJEM.
ŠTA JE UZROK TIH PROMENA?
JAKO ČESTO IMAM SEKRET KOJI NIJE KANDIDA.NEKAD MISLIM DA ĆU POLUDETI KOLKO PEČE.
nalaz biopsije
Ciao svima,
moj nalaz biopsije je CIN1.
Moj DR mi je reko da nista ne treba da preduzimam, da nema potrebe za terapijom.....kontrola za 4 mjeseca i onda cemo da vidimo
U konsultacij sa jos jednim DR , receno mi je da bi on uradio konizacijku..a ja sam se (od muke) odlucila da uradim HPV tipizaciju, i kompletne analize bakterij i klamidije na cervikusu....
Svaka pomoc sa sugestijom sta da radim je obrodosla....
Eto
moj nalaz biopsije je CIN1.
Moj DR mi je reko da nista ne treba da preduzimam, da nema potrebe za terapijom.....kontrola za 4 mjeseca i onda cemo da vidimo
U konsultacij sa jos jednim DR , receno mi je da bi on uradio konizacijku..a ja sam se (od muke) odlucila da uradim HPV tipizaciju, i kompletne analize bakterij i klamidije na cervikusu....
Svaka pomoc sa sugestijom sta da radim je obrodosla....
Eto