Cista na donjoj usni..
Cista na donjoj usni..
Prije par mjeseci ugrizla sam se za donju usnu i na mjestu ugriza stvorila se mala cista.Prvo sam mislila da je to mala izraslina, koja se pojavi nakon uobicajnog ugriza i prodje nakon nekoliko dana,medjutim ta izraslina nije prolazila mjesecima.Nekad je bivala veca a nekad manja.Otisla sam doktoru i rekao mi je da je to mala cista pljuvacnih zlijezda i da sam ugrizom zatvorila te kanalice.Prije mjesec dana hirurskim zahvatom odstranjena mi je cista.Medjutim nakon dvije sedmice na istom mjestu ponovo se pojavila cista iste velicine ali sad puca i ponovo raste...ne prolazi.Otisla sam ponovo doktoru i opet je neophodan hirurski zahvat.Ne znam gdje ovo vodi i da li ce nakon svakog odstranjivanja ponovo rasti nova cista?? Da li je i ovaj put neophodan hirurski zahvat?? Postoje li neki lijekovi ili tekucina da se saniraju ove ciste osim hirurskim zahvatom??
Re: Cista na donjoj usni..
Moja cerka ima identican slucaj pa me zanima da li ste i na koji nacin resili taj problem.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Cista na donjoj usni..
Можда се ради о гљивичној инфекцији. У том случају би вредело пробати са натапањем ране воденим раствором соде бикарбоне (пуна мала кашика на два деци млаке воде) уз помоћ вате, десетак пута дневно, на пример.