Cista na donjoj usni..

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Sarah:)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 05, 2011 1:29 am

Cista na donjoj usni..

Post od Sarah:) »

Prije par mjeseci ugrizla sam se za donju usnu i na mjestu ugriza stvorila se mala cista.Prvo sam mislila da je to mala izraslina, koja se pojavi nakon uobicajnog ugriza i prodje nakon nekoliko dana,medjutim ta izraslina nije prolazila mjesecima.Nekad je bivala veca a nekad manja.Otisla sam doktoru i rekao mi je da je to mala cista pljuvacnih zlijezda i da sam ugrizom zatvorila te kanalice.Prije mjesec dana hirurskim zahvatom odstranjena mi je cista.Medjutim nakon dvije sedmice na istom mjestu ponovo se pojavila cista iste velicine ali sad puca i ponovo raste...ne prolazi.Otisla sam ponovo doktoru i opet je neophodan hirurski zahvat.Ne znam gdje ovo vodi i da li ce nakon svakog odstranjivanja ponovo rasti nova cista?? Da li je i ovaj put neophodan hirurski zahvat?? Postoje li neki lijekovi ili tekucina da se saniraju ove ciste osim hirurskim zahvatom??
empetri1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 07, 2015 8:56 am

Re: Cista na donjoj usni..

Post od empetri1 »

Moja cerka ima identican slucaj pa me zanima da li ste i na koji nacin resili taj problem.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Cista na donjoj usni..

Post od aaaca »

Можда се ради о гљивичној инфекцији. У том случају би вредело пробати са натапањем ране воденим раствором соде бикарбоне (пуна мала кашика на два деци млаке воде) уз помоћ вате, десетак пута дневно, на пример.
Odgovori