testiranje na helikobakter i lekovi, hitno potreban odgovor
testiranje na helikobakter i lekovi, hitno potreban odgovor
Treba da dam krv i testiram se na helikobakter, ali imam strasnu gorusicu i boli me zeludac, pa uzimam ranitidin. Da li to ima veze i koliko je potrebno pre davanja krvi ne uzivmati ovaj lek?
Re: testiranje na helikobakter i lekovi, hitno potreban odgovor
Ja bih ti preporucio da pokusas sa ranitidinom-ili nekim slicnim lekom da pokusas da smiris situaciju-jer i ako ti pronadju helikobakteriju --ja ne preporucujem uzimanje trojne terapije (jaki antibiotici) jer je meni tek tad bilo lose kad sam po drugi put uzimao trojnu terapiju jer prvi put nista nije uspelo.
Moj gastroenterolog kod koga sam posle druge terapije otisao (privatno) nije obracao paznju na stanje helikobakterije vec mi je dao ranisan da pijem oko 2 meseca i za kolitis--koji mi je dijagnostikovan pijem jos i sad (2 god) salazopyrin.
Mogu reci da se bolje osecam i da mi se stanje opste popravilo--mada moram da napomenem da pijem i sedative i antidepresive jer imam i tih tegoba al sve u svemu--stanje je bolje.
ZNACI RANISAN I SMANJI NERVOZU AKO NE MOZES BEZ LEKOVA ONDA SA LEKOVIMA-postoji sigurna zavisnost helikobakterije i nervoze 100%.
Moj gastroenterolog kod koga sam posle druge terapije otisao (privatno) nije obracao paznju na stanje helikobakterije vec mi je dao ranisan da pijem oko 2 meseca i za kolitis--koji mi je dijagnostikovan pijem jos i sad (2 god) salazopyrin.
Mogu reci da se bolje osecam i da mi se stanje opste popravilo--mada moram da napomenem da pijem i sedative i antidepresive jer imam i tih tegoba al sve u svemu--stanje je bolje.
ZNACI RANISAN I SMANJI NERVOZU AKO NE MOZES BEZ LEKOVA ONDA SA LEKOVIMA-postoji sigurna zavisnost helikobakterije i nervoze 100%.
Hvala ti na odgovoru. Ja jedino i pijem ranisan. To umiri trenutno, ali bez sledece doze me vec boli. Sedativi mi apsolutno ne pomazu sto se tice zeluca, uglavnom mi se nadrazi od hrane, a narocito kafe. A simptomi su stalan osecaj gladi, a cim pojedem nesto, mene zaboli i krene jaka kiselina, smenjivanje zatvora i cestih stolica. To traje vec dve godine i javlja mi se u talasima. Ispila sam Kontrolak i to mi se pogodilo nesto bas i kad me nije boleo zeludac,ali mi je dr rekla da on mora redovno da se pije. Ali kada mi krene, onda me tako drzi i mesec dana nekada. Po onome sto su mi dr rekli, i onome sto sam iscitala, meni bas i nije za zanemarivanje helikobakterija.
Neka mi neko hitno odgovori da li helikobakterija može da izazove povećaj apetita i gojaznost.Hitno!!!!
Води рачуна шта једеш. Каква бре кафа?! Има толико много лоше хране да је просто невероватно. Измишљају бактерије, вирусе, интолеранцију, само да би се прикрило страховито неодговорно понашање у прехрамбеној индустрији. Продају нам рог за свећу!dragma napisao:Hvala ti na odgovoru. Ja jedino i pijem ranisan. To umiri trenutno, ali bez sledece doze me vec boli. Sedativi mi apsolutno ne pomazu sto se tice zeluca, uglavnom mi se nadrazi od hrane, a narocito kafe. A simptomi su stalan osecaj gladi, a cim pojedem nesto, mene zaboli i krene jaka kiselina, smenjivanje zatvora i cestih stolica. To traje vec dve godine i javlja mi se u talasima. Ispila sam Kontrolak i to mi se pogodilo nesto bas i kad me nije boleo zeludac,ali mi je dr rekla da on mora redovno da se pije. Ali kada mi krene, onda me tako drzi i mesec dana nekada. Po onome sto su mi dr rekli, i onome sto sam iscitala, meni bas i nije za zanemarivanje helikobakterija.

Та њихова хелико бактерија је веома чудна када не може да се убије антибиотицима. Бактерија у желуцу је најлакша за убијање јер антибиотик директно долази до бактерије, кад оно међутим. Сода бикарбона гарантовано убија све бактерије и гљивице и нико се тога није сетио. Баш занимљиво.
Узми ти, благо мени, да правиш и пијеш домаћи кефир, па се онда јави. Било би веома корисно да пијеш и ацидофилно млеко које прави Завод за млекарство у Београду. Изузетно је корисно и моћно. Могла би да прочиташ књигу "Алкализуј се или умри".
Јок.tijanaG napisao:Neka mi neko hitno odgovori da li helikobakterija može da izazove povećaj apetita i gojaznost.Hitno!!!!
Pozdrav!
Imao sam strašne probleme sa helikobakterijom. Sve je počelo u aprilu, a završilo se nedavno, a sada je kraj decembra. Bavio sam se aktivno fitnesom, hranio se zdravo, ali jednog jutra sam se probudio, stomak me je boleo, pozlilo mi je, uhvatila me je panika, onesvestio sam se... Lekari su mi rekli da sam potpuno zdrav. Osnovne analize ništa nisu pokazivale. Pokušavao sam da se normalizujem, ali bezuspešno. Dali su mi lekove protiv depresije. Javljali su mi se panični napadi, a sve to zato što imam fobiju od povraćanja. A muka mi je bila i posle najmanjeg obroka. Napustio sam sport i borba je počela. Svaki dan je bio preživljavanje. Mučnina, gorušica, pretakanje u stomaku, osećaj pesnice u želucu nakon obroka, naduvenost, gasovi, povremena dijareja, malaksalost, nervoza, gađenje na hranu, ukuse, mirise... Sve je počelo da mi smeta. Jednog jutra sam se probudio sa jakom mučninom, ali kako ne smem da povraćam, popio sam Ranisan i uputio se u privatnu laboratoriju. Posumnjao sam na Heliko, rekao im da mi urade analizu krvi, i ispostavilo se da su svi moji problemi zbog ove užasne bakterije. Pozvao sam moju apotekarku i objasnio joj (pošto je u ambulanti kod mene radila neka magare-doktorka, koja je tu poslata da se praksuje,...). Apotekarka mi je preporučila terapiju, a ja sam konsultovao i moju bivšu doktorku, koja je otišla u SAD.
Terapija je sledeća:
Prvih 7 dana: Controloc 1 ujutru (pre doručka) i 1 uveče
Klaritromicin 1 ujutru i 1 uveče
Orvagil na 8h x 1
Drugih 7 dana: Controloc 1 ujutru (pre doručka) i 1 uveče
Amoxicilin na 8h x 1
zatim 14 dana: Controloc 1 ujutru
Uz to, ishranu sam prilagodio:
1. Ne slatko (potpuno izbacio slatkiše mesec ipo dana)
2. Ne kiselo (salate, kiselo povrće, agrumi,...)
3. Ne začinjeno (hrana bez začina!!!)
4. Ne mleko, jaja, pržena hrana, teška hrana, svinjsko meso, začinjene kobasice,...
5. Ne sokove, gazirano, alkoholno piće!
6. Ne testenine
7. Ne kafa
8. Ne cigarete
9. Ne pepermint, Orbit, TikTak,...
Jesti:
1. Brokoli - svež i malo grilovan (UBIJA HELIKOBAKTER)
2. Brusnice - suve (UBIJA HELIKOBAKTER)
3. Bareno, pečeno, grilovano (krompir, šargarepa, piletina, pirinač)
4. Banane, slatke jabuke
5. Crni hleb, proja
6. Nezačinjene čorbe i supe
7. JAKO VAŽNO! - ČAJEVI: ujutru šolja čaja od hajdučke trave, tokom dana čaj od nane, kamilice. Uveče od matičnjaka, pred spavanje od majčine dušice!!!
8. Voda Vrnjci (dobra je za želudac)
9. Pre obroka: progutati po kašičicu kuvanih semenki lana (puštaju sluz koja oblaže želudac i sprečava razmnožavanje bakterije!)
Nakon terapije - nije mi odmah bilo dobro. I dalje nisam jeo sve! 2-3 nedelje posle terapije sam počeo postepeno da normalizujem ishranu i slušao telo kako reaguje. Sada je mesec ipo dana od prestanka terapije - živim normalno, jedem sve, čak sam juče pojeo pomorandžu, danas ručao podvarak,... dakle, normalno!)
Nemam nikakvih simptoma!
Pre 3 dana sam uradio izdisajni ureaza test u jednoj beogradskoj laboratoriji, platio sam 3200din. Rezultati su bili istog dana i NEGATIVNI SU! Bakterija nije registrovana! Potpuno je iskorenjena!
Da sam išao regularnim tokom - gastroenterolog bi mi sigurno radio gastroskopiju, a ja to ne mogu! Pre 6 godina su mi zbog neke totalne gluposti to radili bez anestezije, dok sam bio u vojsci i tada sam dobio lekciju!
Dakle, ako imate rezultat analize krvi koji pokazuje helikobakter, uradite kako sam napisao i biće sve ok!
Imao sam strašne probleme sa helikobakterijom. Sve je počelo u aprilu, a završilo se nedavno, a sada je kraj decembra. Bavio sam se aktivno fitnesom, hranio se zdravo, ali jednog jutra sam se probudio, stomak me je boleo, pozlilo mi je, uhvatila me je panika, onesvestio sam se... Lekari su mi rekli da sam potpuno zdrav. Osnovne analize ništa nisu pokazivale. Pokušavao sam da se normalizujem, ali bezuspešno. Dali su mi lekove protiv depresije. Javljali su mi se panični napadi, a sve to zato što imam fobiju od povraćanja. A muka mi je bila i posle najmanjeg obroka. Napustio sam sport i borba je počela. Svaki dan je bio preživljavanje. Mučnina, gorušica, pretakanje u stomaku, osećaj pesnice u želucu nakon obroka, naduvenost, gasovi, povremena dijareja, malaksalost, nervoza, gađenje na hranu, ukuse, mirise... Sve je počelo da mi smeta. Jednog jutra sam se probudio sa jakom mučninom, ali kako ne smem da povraćam, popio sam Ranisan i uputio se u privatnu laboratoriju. Posumnjao sam na Heliko, rekao im da mi urade analizu krvi, i ispostavilo se da su svi moji problemi zbog ove užasne bakterije. Pozvao sam moju apotekarku i objasnio joj (pošto je u ambulanti kod mene radila neka magare-doktorka, koja je tu poslata da se praksuje,...). Apotekarka mi je preporučila terapiju, a ja sam konsultovao i moju bivšu doktorku, koja je otišla u SAD.
Terapija je sledeća:
Prvih 7 dana: Controloc 1 ujutru (pre doručka) i 1 uveče
Klaritromicin 1 ujutru i 1 uveče
Orvagil na 8h x 1
Drugih 7 dana: Controloc 1 ujutru (pre doručka) i 1 uveče
Amoxicilin na 8h x 1
zatim 14 dana: Controloc 1 ujutru
Uz to, ishranu sam prilagodio:
1. Ne slatko (potpuno izbacio slatkiše mesec ipo dana)
2. Ne kiselo (salate, kiselo povrće, agrumi,...)
3. Ne začinjeno (hrana bez začina!!!)
4. Ne mleko, jaja, pržena hrana, teška hrana, svinjsko meso, začinjene kobasice,...
5. Ne sokove, gazirano, alkoholno piće!
6. Ne testenine
7. Ne kafa
8. Ne cigarete
9. Ne pepermint, Orbit, TikTak,...
Jesti:
1. Brokoli - svež i malo grilovan (UBIJA HELIKOBAKTER)
2. Brusnice - suve (UBIJA HELIKOBAKTER)
3. Bareno, pečeno, grilovano (krompir, šargarepa, piletina, pirinač)
4. Banane, slatke jabuke
5. Crni hleb, proja
6. Nezačinjene čorbe i supe
7. JAKO VAŽNO! - ČAJEVI: ujutru šolja čaja od hajdučke trave, tokom dana čaj od nane, kamilice. Uveče od matičnjaka, pred spavanje od majčine dušice!!!
8. Voda Vrnjci (dobra je za želudac)
9. Pre obroka: progutati po kašičicu kuvanih semenki lana (puštaju sluz koja oblaže želudac i sprečava razmnožavanje bakterije!)
Nakon terapije - nije mi odmah bilo dobro. I dalje nisam jeo sve! 2-3 nedelje posle terapije sam počeo postepeno da normalizujem ishranu i slušao telo kako reaguje. Sada je mesec ipo dana od prestanka terapije - živim normalno, jedem sve, čak sam juče pojeo pomorandžu, danas ručao podvarak,... dakle, normalno!)
Nemam nikakvih simptoma!
Pre 3 dana sam uradio izdisajni ureaza test u jednoj beogradskoj laboratoriji, platio sam 3200din. Rezultati su bili istog dana i NEGATIVNI SU! Bakterija nije registrovana! Potpuno je iskorenjena!
Da sam išao regularnim tokom - gastroenterolog bi mi sigurno radio gastroskopiju, a ja to ne mogu! Pre 6 godina su mi zbog neke totalne gluposti to radili bez anestezije, dok sam bio u vojsci i tada sam dobio lekciju!
Dakle, ako imate rezultat analize krvi koji pokazuje helikobakter, uradite kako sam napisao i biće sve ok!