kiselina u ustima

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
smilan23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 26, 2007 12:07 pm

kiselina u ustima

Post od smilan23 »

Pozdrav svima,

Imam problem koji mi se javio pre nekih 7 dana a ogleda se u tome da imam beo jezik i kiselinu u ustima. Nemam gorusice niti me boli zeludac ili stomak.
Ta kiselina mi se javila ja mislim nakon terapije Orvagil-om koju mi je doctor prepisao nakon kolonoskopije gde mi je dijagnostifikovan IBS. Terapija je glasila: Orvagil 3*1 5 dana, MultiLac 2*1 10 dana, ovsene pahuljice...
Poceo sam na svoju ruku da pijem Ranisan ujutru i uvece, i da zvacem Rupurut po potrebi. Beo jezik sam u medjuvremenu resio ispiranjem usta sodom bikarbonom, ali ta kiselina u ustima i dalje postoji.
Da li neko imam preporuku sta dalje i da li zbog ovoga moram kod lekara?
Za kraj da napomenem da sam pre 6-7 godina radio gastroskopiju zbog HB gde mi je utvrdjeno da je bakterija unistena nakon terapije, i da imam hronicni gastritis.

Pozdrav,
Milan.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: kiselina u ustima

Post od aaaca »

Мораш озбиљно да порадиш на свом систему за варење јер ти је све поремећено, од уста па до дебелог црева.

Треба да промениш исхрану и да проучиш књигу "Алкализуј се или умри" од Теодора Бародија.
smilan23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 26, 2007 12:07 pm

Post od smilan23 »

Hvala na odgovoru. Nisam ja to tako ozbiljno shvatio zato sto mi je doktor nakon kolonoskopije rekao da sam zbog dijagnoze koje zapravo i nema miran 7 godina. Slicnu poruku sam dobio i nakon gastroskopije gde mi je receno da je u pitanju gastritis i da mi ne trebaju nikakvi lekovi. Eto sad me ta kiselina u ustima muci i ja ne znam da li je to opet za doktora......
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Киселина у устима најчешће долази због лоше хране јер се из ње брзо издвајају отпадне киселине. Такву храну не треба да једеш.
Odgovori