Dragi prijatelji!
Sve vas pozdravljam i molim za savet.Pre tri meseca izvadila sam impaktirani umnjak sa leve strane donje vilice.Ovih dana bi trebalo da izvadim preostali impaktirani umnjak koji se nalazi u donjoj ivici sa desne strane.Na ortopanu se videlo da je koren umnjaka prema zavrsetku vilice,raste ukoso ka drugom zubu.Za mesec dana umnjak je izgurao sesticu za 0,5 cm (od pravilnog zagrizaja).sestica je malo izgurala prednje zube.Interesuje me,da li bi bilo pametnije da izvadim sesticu koja bi i onako nastavila da gura prednje zube i da li bi u tom slucaju umanjak mogao da izraste(od kako sam izvadila umnjak sa leve strane ,desni umnjak se malo odigao).
Imam 24 godine.Umnjaci *donji*mi rastu od 13.
Napomena: imam krupne zube.
p.s.Da li je moguce da desni budu iziritirane usred (laicki receno) tektonskog pomeranja zuba?
Hvala vam najlepse.
da li impaktirani umnjak moze promeniti smer rasta?
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 3:42 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
mislila sam da ako je sestica jedina koja iskace iz pravilnog redosleda zuba(i to dosta, pod uglom od 45 stepeni u odnosu na ostale zube) i vrsi pritisak na 5,4,3,2,da bi bilo o.k. da ona ode.zapravo pitam:da li ce nastaviti pritisak na prednje zube i ako izvadim umnjak-ocnjak se vec podvukao
i
da li bi umnjak uspeo da izraste pravilno ako bih izvadila sesticu
ili
da li da jednostavno izvadim umnjak i stavim fiksnu protezu parcijalno na pomerene zube
p.s. nasla sam pastu sa aloe verom u apoteci "dren" u novoj visnjickoj banji.neko ju je pomenuo na topiku upaljene desni ili tako nesto.kosta oko 450 din.
i
da li bi umnjak uspeo da izraste pravilno ako bih izvadila sesticu
ili
da li da jednostavno izvadim umnjak i stavim fiksnu protezu parcijalno na pomerene zube
p.s. nasla sam pastu sa aloe verom u apoteci "dren" u novoj visnjickoj banji.neko ju je pomenuo na topiku upaljene desni ili tako nesto.kosta oko 450 din.