Molim za savet kardiologa

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mishell
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 06, 2014 6:53 pm

Molim za savet kardiologa

Post od Mishell »

pre 11 god. imao sam ugradnju 5 bajpasa. dijabeticar sam na insulinu. Na izlasku iz bolnice su mi rekli da od antibiotika pijem samo hemomicin.. Pre desetak dana otkrivena mi je heliobakter bakterija. Gastroenterolog mi je prepisao druge antibiotike: formilid, orvagil i omeprol. I sada sam u nedoumici sta da radim, lekar opste prekse nije umeo da mi da odgovor pa yato Vas molim za savet!!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Molim za savet kardiologa

Post od aaaca »

Хеликобактерију би могао да елиминишеш соком од купуса. Свеж купус треба исцедити у соковнику и пити ујутру на празан стомак - три деци. Нисам испробао рецепт па нисам сигуран да ли би било потребно пити га и чешће. Провери.

Иначе дотична бактерија и остале сподобе се јављају у желуцу у случају смањене продукције желудачне киселине. Пијеш ли шта за желудац, да ли имаш гастритис, жгаравицу?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Šta su vam tačno rekli? Da smete samo hemomicin uopšte, ili su vam dali da ga pijete još malo nakon izlaska iz bolnice? Jel imate alergije?
Mishell
Novi član
Novi član

Post od Mishell »

Rekli su mi da samo njega pijem uopsete, vec 3nedelje sam na gore navedenoj terapiji i za sada posledice nisu vidljive.. alrgiju imam periodicno u vidu otoka jezika, ocnih kapaka i podocnjaka ponekad i crvenilo na misicima ruku.. Mislite da je povezana alergija sa bakterijom? sto se tice zeludca nemam gastritis ni zgearavicu..
Mishell
Novi član
Novi član

Post od Mishell »

sada sam radio ergotest, interpretacija lekara je sledeća.. test je prekinut u drugoj minuti. U toku i posle opterećenja uz hipertenziju i st depresiju 1,6mm. test je pozitivan na miokardnu ishemiju. da li je ovo znak da je ponovo došlo do začepljenja krvnih sudova?
Mishell
Novi član
Novi član

Post od Mishell »

sada sam radio ergotest, interpretacija lekara je sledeća.. test je prekinut u drugoj minuti. U toku i posle opterećenja uz hipertenziju i st depresiju 1,6mm. test je pozitivan na miokardnu ishemiju. da li je ovo znak da je ponovo došlo do začepljenja krvnih sudova?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако ниси драстично променио начин живота и исхране, за очекивати је да се јављају нова зачепљења. Завршио си са терапијом против хелокобактерије?
Mishell
Novi član
Novi član

Post od Mishell »

Imam ugradjeni petostruki bajpass i jednom dnevno zbog dijabetesa tipa 2 primam insulin od 16 jedinica. Poslednju godinu imam konstantno visok pritisak od 150/65 do 185/90. posle promene tri različita leka za pritisak sada mi je lekar prepisao da pijem ujutru monopril plus 20+12,5mg i uveče monopril od 20mg. Da li zbog mojih bolesti smem da pijem ove lekove?.
Odgovori