jos neko pitanje-aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ernesto_sabato
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 08, 2014 11:25 pm

jos neko pitanje-aritmija

Post od ernesto_sabato »

vec sam postavljao temu ranije, ali svakako posto skoro nije bilo odgovora (osim aca_aa :), evo opet.

zaista ne znam da li je ovo sve kardioloski, odnosno samo kardioloski problem...

pod terapijom sam concor (2,5mg ujutro, 1,25mg popodne) i na zadnjem holteru je bilo oko 1500 VES (holter prije toga je pokazao oko 2500, a holter prije toga 1300 - od ovoga patim vec nekih 3 godine, da ne mislite da ne skidam holter sa sebe :)) i ok, gledajuci vase postove i postove nekih doktora medju vama, posao sam kod psihologa i utvrdilo se da imam GAD (generalno-anksionzni poremecaj). nisam isao kod dr za vugla, nekako jos imam blokadu prema nekih tabletama koje bi mi on prepisao, vec idem na psihoterapiju.

osim aritmija, imam svrab koze po licu, koji tretiram kortikosteroidima, na uput dermatologa i ponekad, tokom zime, po tijelu i u poslednje vrijeme me,periodicno, boli donji dio stomaka(stolica uredna). znam da ovo zvuci kao sve kao lista bolesti i da sam definitivno "skrenuo" malo, ali da li postoji mogucnost da je ovo sve nesto vise od anksioznosti? kapiram da anksioznost pokrece aritmije, ok, moze da djeluje na svrab koze, boli stomak itd itd, ali ja aritmije imam i kad krenem da se bavim necim (ako je neki aerobni sport, trcanje ili nesto - skoro ih nema, samo mi je nizak puls, posle trcanja ili voznje bicikla uzbrdo oko 70-80). tako da ako ima neki zajednicki imenilac koji izaziva svo to s...e u tijelu, volio bih da me neko uputi na nesto....
hvala i da ne odgovorite, barem sam malo podijelio "teret"
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Re: jos neko pitanje-aritmija

Post od tanja68 »

E da znas da si me dobro nasmejao ;)
Sacuvao si vedrinu duha bez obzira na anksioznost pa mi se cini da ti psihoterapija prija ;)
To sto imas aritmije moze ali i ne mora da znaci da ima veze sa anksioznoscu. Kod tebe ih je vrlo malo i samo nastavi sa lekovima jer ti ocigledno odgovaraju.
Sto se tice svraba sta ti je rekao dermatolog kad je prepisao kortikosteroide? Jel znas da njih ne smes da koristis duze od 7 dana u cugu? Ne verujem da bi ih dobio da nemas neki problem sa kozom i da je to samo od anksioznosti.
Kazes imas povremeno bolove u stomaku, jesi isao kod lekara zbog toga? Jesi iskljucio da to nema neke veze sa hranom koju pojedes ili sa gasovima ;)
Sve u svemu, nije ti nista ;) Nemoj previse da obracas paznju na to i da osluskujes sta ce te sledece snaci. Kad se opustis i zaboravices na to a na dobrom si putu samo polako ;)
ernesto_sabato
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 08, 2014 11:25 pm

Post od ernesto_sabato »

ma uglavnom sam veseo, to mi je dobra maska za prikrivanje anksioznosti, a i solidan mehanizam odbrane. nekako je to u nasoj sredini jos uvijek "tabu", "sramota" itd itd, ljude sa poteskocama gledaju kao "ludake" - sta god da to znaci - a od njih treba bjezati. tako da nisam nikad ni gubio vedar duh, uprkos tome sto me anksioznost tuce

uglavnom me vodi jedan doktor,kardiolog, u kog imam povjerenja, ali kad me je jedan dr iz bg pregledao, odmah je predlozio ablaciju, iako sam mu rekao da skoro sam siguran da "blurry vision" i te neke vrtoglavice, imam od anksioznosti, pa me je njegov uput malo "usrao" :))

sto se tice svraba, on se javio prije aritmija, crnogorski doktori su mi rekli da imam seboroicni dermatitis i davali su mi kortikosteroide, pa posto mi je to smetalo kozi, posao sam kod shera u bg i onda je on rekao da nemam seboroicni dermatitis i dao mi neku kremu da mazem - tricky a, imas, nemas, imas, nemas :)))sjajno:) uglavnom, posto mi svrab ne prestaje - jednom nedjeljno se otprilike mazem nekim blagim kortikosteroidima i onda me to "izlijeci" iducih 5-7 dana i onda ukrug...

stomak - bio sam i kod tog dr...rekao mi je da sumnja na iritabilni kolon, ali ja nemam "potrebu za hitnim praznjenjem " itd itd, i par mjeseci je to bilo mirno, ali prije par dana se opet vratilo i to na periode "fiska", pa pusti...gasovi...hmm imam ih, malo jeste stomak nadut...cini mi se, ili samo to tripujem da nakon "praznjenja" malo je lakse...

hvala ti puno na odgovoru, sigurno je da moram malo da promijenim mindset, ili malo vise, ali svakako, ove "tegobe" koje imam svakodnevno, to prilicno otezavaju. tesko da covjek moze da se opusti ukoliko svakodnevno mu srcka preskace, svrbi ga koza ili boli stomak...a izmedju toga je anksiozan:))savrseno ispunjen dan:) zato sam i pitao da li postoji neki zajednicki imenilac svega toga...
hvala ti puno na podrsci
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

Saslušao si medicinsko i forumsko mišljenje i nije ti ništa, osim što i dalje imaš neke simptome. Možda ćeš se odlučiti i pronaći nekog dobrog holističkog terapeuta i saslušati šta on ima da kaže. Po tradicionalnoj kineskoj medicini debelo crevo i koža spadaju pod isti element, metal, i zato uopšte ne čudi što imaš simptome na oba organa. Treba pronaći uzrok i njega eliminisati a ne ublažavati simptome. Npr. mogući uzrok je u crevu, a na koži se javljaju simptomi jer telo pokušava preko nje da eliminiše toksine jer ih je previše za uobičajeni put čišćenja. Ti isti toksini mogu da budu krivac i za anksioznost :)
mindiga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 10:49 am

Post od mindiga »

LEK ZA ANKSIOZNOST, A NEKAD I NAPADE PANIKE
Ljudi, ja sam 25 godina patio od anksioznosti i ove godine sam resio problem. Nasli su mi "Pyrrole Disorder". Uvek sam imao povisen bilirubin, a sad su nasli i povisen (HPL) hydroxyhemopyrrolin-2-one. To je znak slabijeg rada jetre pri reciklazi crvenih krvnih zrnaca. Problem je sto HPL vezuje za sebe Cink i Vitamin B6, pa kad izmokrite ovaj toksin izgubite i Cink i Vitamin B6. To vremenom dovodi do manjka vitamina B6 i Cinka koji su kljucni za rad nerava i pravljenje GABA, Serotonina, Dopamina i ostalih amino kiselina u mozgu i nervima. Tako da zbog hronicnog nedostatka GABA amino kiseline, nervi ne mogu da stopiraju signale i nastaje stalna uznemirenost. Lecenje je povecanje unosa Cinka i Vitamina B6. Kompletan tretman ukljucuje i Unos Aktivnog Vitamina B6 (P5P), vitamina C, D i E, Magnezijuma i Omega 6 ulja. Uz to se dodaje i Mangan, jer je posledica same terapije gubitak Mangana. Terapija traje 3 meseca, jer se nervi vrlo sporo regenerisu, kad upadnete u nedostatak vitamina B6 i Cinka. Evo vec cetiri meseca uzimam vitamine i sve je super. S obzirom da sam se patio 25 godina i da su anti depresivi sve slabije delovali ovo je za mene fenomenalno. Prema studijama 80% anksioznosti i depresije su sbog ovoga. Neki to imaju hronicno a neki upadnu u ovo stanje i kad se izlece bude im skroz dobro. Oni koji imaju genetski problem sa radom jetre kao ja ce morati stalno da uzimaju vise Cinka i Vitamina B6.
Kao privremenu pomoc dok vitamin B6 i Cink ne pocnu da deluju mozete da uzimate GABA amino kiselinu direktno i to ce vam dosta olaksati tegobe. Takodje moze da se uzima i manja kolicina l-triptofana za bolje raspolozenje, ali nedostatak GABA amino kiseline je uzrok anksioznosti. Oralinim unosenjem mozete da olaksate simptome. GABA amino kiselina ne prodire u nerve, zbog barijere izmedju nerava i ostatka tela, ali moze da ublazi bolove i nelagodnost, jer ce nervni zavrsetci manje okidati kad uzmete GABA amino kiselinu pa ce samim tim biti i manje bola. Da bi se izlecili morate da unosite dovoljno Cinka i Vitamina B6 da bi nervi sami poceli da prave GABA. Pozdrav
Valjda ovo nekom pomogne. Pozdrav
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Da se prikljucim vasoj temi.
Pre mesec dana sam operisana (iseceno mi je metar tankog creva) posto bolujem od hronicne upale creva (Morbus Kron).

Stomak je od tad miran, ali sam imala bol u jednoj tacki na ledjima pri kretanju. Otisla kod ortopeda, on pogledao sve, kaze nema nikakvog ostecenja, ali ipak prepisao fizioterapiju.

Posle toga su krenule da me bole kosti, dubinski, onako kao kad imate reumu.

Glavobolja me muci jos od operacije, ali je bilo bolje kad sam izasla i spavala u svom krevetu, ali opet boli povremeno (poslednja dva dana boli vise u predelu vrata).

E sad glavno, od pre tri dana (petak) osecam onako secanje u grudima. Uzmem poslepodne i izmerim pritisak, a ono 130 sa 90 (inace imam izuzetno nizak pritisak, nekad i 90/60), visok puls oko 100 i konstantno preskakanje. I tako tri dana. Malopre je bio pritisak 150/110 puls 116 i aritmija. U medjuvremenu se unormali pa bude 116/70 (puls nikad manji od 90). Ali to secanje u grudima osetim svaki put kad preskoci.

Koci mi se i boli levo rame,predeo vrata i plecke, ali nisam sigurna dal to ima neke veze s ovim gore, jer su kod mene kuci svi trenutno slinavi i prehladjeni.

Prosle godine sam zbog jakog bola u grudima ( koji je izazvao i povracanje i gubitak svesti) zavrsila u bolnici. Uradjen je UZ srca, bilo je sve ok. Dr. nisu dijagnostikovali nista, cak ni anksionznost.

Sutra cu kod lekara opste prakse (ako on tu nesto moze da pomogne), ali me interesuje, vase misljenje sta bi moglo da bude?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Nema nikog sa slicnim simptomima vidim.

Kod mene jos traje neizvesnost. Bila kod lekara, uradili Ekg, kazu imam extra sistole. Dala juce krv, urin, u petak imam zakazan kompletni Check up.

Dr. sumnja da je sve ovo posledica anestezije, i kaze da telu treba vremena da se od sveg tog iscisti.

Kod mene i dalje cuka lupa ko luda, 116 puls, retko ispod 100. I preskace. Pritisak kako kad.
Pri tom nisam gojazna, ranije sam bila fizicki aktivna (sad posle Op manje), ali opet svaki dan vozim malo bicikl, hodam (sredjivanje kuce da ne pominjem). Ne jedem ljuto, masno, ne pijem. Nemam pojma, sta da mislim. Jedino da se nadam da je ovo prolaznog karaktera.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Posle analize krvne slike, izgleda da je cela prica vezana za vrlo nizak Hemoglobin (+ jos anestezija).
Pritisak je u medjuvremenu u normali, ali i dalje jako veliki puls i povremeno preskakanje.
Odgovori