Dakle, 2011 godine sam postavio temu na ovom istom forumu:
http://www.doktor.rs/forum/otorinolarin ... ml#p278494
I sada ponovo imam probleme.
Pre nekih 5 meseci sam shvatio da imam ozbiljan problem sa infkecijama srednjeg uha.
Dobio sam "cudnu" upalu, bez one infekcije koja se manifestuje kao pulsirajuci bol u uhu, to sam lecio nekim kapima, antibioticima, ali se stalno vracalo. Ta nova infekcija se desila u oba uha, cudan bol, gubitak sluha, pistanje u desnom uhu. Otisao sam kod jednog privatnog doktora, posto sam se vukao celo detinjstvo po raznim domovima zdravlja, i nikad nisam dobio nikakvu konkretnu dijagnozu ili terapiju, i taj doktor mi je ustanovio zacepljenje Eustahijeve tube, zbog koje se u srednjem uhu talozi nekakav sekret koji izaziva te stalne infekcije. Posto mi je ta infekcija vec trajala nekih 4-5 dana, doslo je do pucanja bubnih opni, lekar mi je ocistio uho jodom, prepisao panklav 2x (1000mg), aerius, avamys sprej, olynth, rinasek (preknuo sam sa njim nakon 4 dana, zato sto sam se dosta psihicki lose osecao od njega, nervoza, nemir, nesanica, drhtanje, napetost) i vezbe (duvanje kroz prstima zapusen nos, da bi se nekako otvorio taj kanal). Posto mi je timpanometrija (valjda se tako zove) pokazala visok nivo tog sekreta i nakon infekcije, doktor je zakljucio da taj sekret tu stoji dosta dugo, i da je to bio uzrok mojih problema. Isao sam kod njega na svakih 10tak dana i pio neke lekove nekih 2 meseca. Posto su se rezultati poboljsali, ali minimalno. Predlozio mi je ugradjivanje cevcica u bubne opne, ali mene je ta operacija nekako uplasila, a i bio je dosta nezgodan trenutak za mene, prijemni, upisi na faklutet, pa posle momcenje na tom zadnjem letnjem raspustu u srednjoj skoli, ja sam nekako zapostavio tu moju situaciju. Kad god sam dobio neku kijavicu, iz iskustva sam odmah krenuo da pijem panklav da bih sprecio haos sa usima, i infekcije su trajale dan-dva pa prolazile. Sada je vec novembar, ja sam pre 7-8 dana dobio infekciju (opet cudnu, u stvari mi se oni simptomi koje sam imao kao dete (oni simptomi koje opisuje svako ko ima upalu uha) uopste ne pojavljuju), krenuo sa panklavom, aeriusom i olintom i infekcija je otprilike prosla. Muci me poprilicna nagluvost u desnom uhu, konstanto jako pistanje u tom desnom uhu i cudan osecaj, kao da je neki tegic unutra, kad pomeram glavu, recimo, osecam i cujem neko skripanje(ne znam kako bih blize opisao). Pitanje je, posto sam trenutno u Beogradu, a inace sam iz Cuprije (isao sam kod dr Vezmara, koji zivi u Jagodini) ovde ne znam kome da se obratim oko tog problema, ili mozda mislite da ce taj osecaj i nagluvost u desnom uhu da proci? Da li bih trebao hitno da reagujem, da se vratim u Cupriju i da odem kod doktora, ili to moze da saceka do sledeceg vikenda.
Izvinjavam se na duzem postu, malo sam uplasen pa bih hteo da sto bolje objasnim situaciju.
Hvala vam unapred.