PCOS sa IR i cistom na jajniku

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Katriin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 14, 2014 11:16 pm

PCOS sa IR i cistom na jajniku

Post od Katriin »

Punim 19 godina za mesec dana,ciklus nemam vec pola godine,imam poremecaj hormona... PCOS sa inuslinemijom a od skoro i cistu na desnom jajniku,promera 34x38 mm. Gluformin pijem nesto vise od mesec dana zbog insulinemije 2x1 dnevno,na dijeti sam,inace nisam debela,cak sam i mrsava (48 kg,159 cm),kosa mi pojacano opada vec 2 meseca zbog policisticnih jajnika,nemam pojacanu dlakavost,bubuljice nisu izrazene,nista drugo tipicno zbog PCOS. Pijem Chymoral zbog ciste 3x2 i vitamine zbog kose (cink,kompleks vitamina B i td..) .Pored svega toga sam i prehladjena,imam kijavicu,imunitet je pao...Do sada sam promenila 4 ginekologa i ni jedan mi nije predlozio tabletice za izazivanje. Pre par dana sam posetila jednog privatnika,na TVUZ-u je video tu cistu koja do sada nije postojala,levi jajnik je mikrocistican a endometrijum je 11m (bio je 6 mm pre 2 meseca) i rekao mi je da to znaci da mogu da ocekujem menstruaciju ovih dana,medjutim ja nista ne osecam od simptoma PMS-a ili sam zaboravila osecaj jer odavno nemam menstruaciju...jedino sto sam primetila su bolne grudi vec 10-tak dana takodje su i porasle ovog meseca. Treba mi savet..da li da sacekam jos malo ili da odmah potrazim od doktora tablete za izazivanje menstruacije? :(
Odgovori