Hvala Vam na brzom i isrcrpnom odgovoru.
Nisam znala i za vestacke cuvare prostora (mislila sam da to samo zubi mogu biti

), te mi je sad lakse sto ako izvadimo te zubice ima nade da se ne napravi haos u gornjoj vilici.
Medjutim, zaboravila sam ovde da spomenem da dete sada nije zaplaseno.
Najsmirenije sedne i razgovara sa doktorem i asistentkinjom i dozvoli da mu se pogledaju zubi. ( i kod specijaliste, i kod doktora kod kojeg smo pokusali u ponedeljak da predjemo, a koji nas je odbio)
Problem koji je ranije bio prisutan u vezi sa strahom, jeste strah od injekcije na koju ga mi nismo pripremili (muz i ja nemamo problema sa zubima, i nikad nismo trazili anesteziju, tako da smo potpuno zaboravili detetu da je spomenemo).
U tom momentu kad je shvatio da ce po prvi put dobiti injekciju tj ubod igle u vilicu, njemu je nakon toga sve izgledalo strasno: sisaljka, sistanje vazduha, kao i zujanje instrumenata.
I tako, odustase od nas na pola i poslase nas kod specijaliste koji mu je pokazao sve instrumente, malo su se igrali (ja nisam imala pristup tom njihovom razgovoru) i predocili nam plan sa kojim se nisam slozila.
S obzirom da se ovde deci svaka popravka radi pod lokalnom anestezijom, i s obzirom da nam je dete sada opustenije i shvata da nema drugog izbora (zub je poceo da boli i bolece jos vise) sem da saradjuje, ima li smisla, s ozbirom na stanje u kojem su zubi, da pitam doktorku da nam te zubice ipak poprave umesto da ih vade? Mogu li se oni popraviti? (oni meni cuvare nisu pominjali, sem srebrne krunice na jednom zubu. Mozda su hteli da skrate i pojednostave pricu pa je zapravo krunica trebalo da znaci-cuvari prostora, ali oni to nisu pomenuli, pa je kod mene nastala konfuzija i negodovanje )
iz posta naslucujem da se javljate negde sa zapada jer za ovo "trziste" je karakterican tzv. "over tritment" ... pacijentima se predlazu MORSKI tretmani koje ni sveti petar ne moze da plati. u svakom slucaju kojim god putem da podjete mislim da ce tako MALO i tako ZAPLASENO dete MORATI da ide u totalnu anesteziju da bi se bilo sta na njemu radilo. ne znam sta da vam kazem ... ako imate jos nekih pitanja ja sam tu.
Ipak se nadam da cemo izbeci totalnu anesteziju.
Ona se takodje pominje kod njih na sajtu, to me je takodje uznemirilo da nakon svih prica, igranja, upoznavanja i specijalista, moze i to da nas saceka na kraju.
Svakako cu ih pitati za cenu jer nam nije sve pokriveno, ali kad se osvrnem na pocetak problema zapravo mi smo doziveli under treatment.
No dobro sta je bilo, bilo je. Sada u sred skolske godine ne mozemo da se spakujemo i da dodjemo u Srbiju. Preostaje nam samo da ispratimo njihov plan u vezi sa ovim kriticnim zubima.
Zato bi mi veoma znacilo da imam informacije o tome u kojoj meri se ovi kriticni zubi mogu sacuvati (pod pretpostavkom da dete ne negoduje)
Hvala