toksoplazmoza, a treba da radim ivf

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

toksoplazmoza, a treba da radim ivf

Post od nijenina »

draga Obgyyn,
treba da pocnem sa suprefactom 7.09. a upravo sam podigla nalaze sto sam se testirala, i pozitivna sam na Toxoplasmu.

.................................REZULTAT.... REFER.VREDNOST
Elisa Toxoplasma IgM....pozitivan..... negativan
Elisa Toxoplasma IgG......40,7............<5

sutra idem kod svog ginekologa, a i sutra cu zvati u ljubljanu da pitam sta da radim.

mnogo bi mi znacilo vase misljenje.
da li je sada kasno da ukljucim neke antibiotike?mogu li stetnno uticati na jajne celije?
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

Post od holly-molly »

Nijenina,mozda ces se setiti da sam ja isto prosla sa hlamidijom u toku ivf-a.Rekli su mi i u Jevremovoj i u Mariboru da uzimam antibiotike i da slobodno nastavim (mada mi je zdrav rezon govorio drugo).Ima negde ovde i ta tema,pa mozes da pogledas.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

znam, odmah sam se setila tebe!

sad mi je bila drugarica, veterinarka, i ona kaze da nije dobro kad se zaradi u toku trudnoce, a kad se ima od ranije (kao ja) da se stekne imunitet na toksoplazmozu i da nije stetno. videcu sutra sa mojim ginekologom, mada da ti pravo kazem ne panicim, nekako sam vise ogulala.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član

Post od nijenina »

izgleda da cu proci kao i ti: da je mozda imam a mozda i nemam. jer zvala sam ljubljanu, profesor nije tu, razgovarala sam sa sestrom, koja kaze da je se upravo vratila iz bgd, i jos kaze da sumnja u nalaze iz nasih labaratorija, jer kaze da po nasim labar svi imaju toksoplazmozu! evo cekam 13h da idem kod svog lekara. sestra mi je jos rekla da pored leka za t. treba da uzmem i vaginalete i da pijem mnogo jogurta radi kandide.
Odgovori