Alergija

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
majak123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2013 11:31 pm

Alergija

Post od majak123 »

Imam svrab posle tusiranja.Prvo se pojavljuju mali plihovi,kao ujedi komarca a posle svrab.Kada se pocesem javlja se crvenilo.Menjala sam sampone,i za kosu i za telo (iako me koza glave ne svrbi),mazala Nivea bebi kremom,Jonsons bebi uljem,koristim Becolino sampon i nista.Svrbe me ledja,ramena,dekolte i stomak.To traje već 3 meseca (od decembra).I tinejdžerka sam.Molim vas pomozite m i i hvala unapred :)
Milan***
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 4:41 pm

Re: Alergija

Post od Milan*** »

Nemoj da se tusiras! Smrdaski malo :D
Sala na stranu, poseti koznog. On ce ti najbolje reci kad te pregleda.
Mozda bi mogla da koristis Sebamed mleko za telo.
majak123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2013 11:31 pm

Post od majak123 »

Hvala :D
marijanamijatov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2014 9:34 pm

Post od marijanamijatov »

i ja imam isti taj problem...bila sam kod lekara i nista...reko mi je da u vodi ima neka bakterija koja smeta kozi...a taj svram traje 15 minuta i prodje...nije do sampona,sapunai sl.
Sarra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2014 11:45 pm

Post od Sarra »

Pošto volim vodu i ponašam se kao patka u njoj :lol: i ja sam imala često na pregibima i po leđima te crvene pečate i svrab posle kupanja sve dok mi dermatolog jednom nije objasnio lepo. Naime voda je tvrda i puna hlora, kad na to dodaš da mi žene volimo uglavnom da se kupamo duže i da nam je toplo kao u sauni, još ako ima masažer na tušu i neka mirisna kupka milina. Stvar je u tome da predugo i prečesto tuširanje/kupanje na ovaj način isušuje našu kožu, uništava prirodnu barijeru i remeti ph. Zato drugi put i za ubuduće upamti da vodu na tušu ne okrećeš na najjače i najtoplije moguće i da se ne trebaš baš svaki put kupati pola sata već da je i 10min dovoljno. Vodi i računa kakvu kupku tj. sapun koristiš pošto i oni dodatno isušuju kožu još ako su sa jakim mirisom ništa gore. Meni recimo kupke sa medom odgovaraju kao i dove sapuni. I naravno hidriraj kožu često. Pozdrav :wink:
Odgovori