Alergija
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Alergija
Imam svrab posle tusiranja.Prvo se pojavljuju mali plihovi,kao ujedi komarca a posle svrab.Kada se pocesem javlja se crvenilo.Menjala sam sampone,i za kosu i za telo (iako me koza glave ne svrbi),mazala Nivea bebi kremom,Jonsons bebi uljem,koristim Becolino sampon i nista.Svrbe me ledja,ramena,dekolte i stomak.To traje već 3 meseca (od decembra).I tinejdžerka sam.Molim vas pomozite m i i hvala unapred 

Re: Alergija
Nemoj da se tusiras! Smrdaski malo
Sala na stranu, poseti koznog. On ce ti najbolje reci kad te pregleda.
Mozda bi mogla da koristis Sebamed mleko za telo.

Sala na stranu, poseti koznog. On ce ti najbolje reci kad te pregleda.
Mozda bi mogla da koristis Sebamed mleko za telo.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 07, 2014 9:34 pm
i ja imam isti taj problem...bila sam kod lekara i nista...reko mi je da u vodi ima neka bakterija koja smeta kozi...a taj svram traje 15 minuta i prodje...nije do sampona,sapunai sl.
Pošto volim vodu i ponašam se kao patka u njoj
i ja sam imala često na pregibima i po leđima te crvene pečate i svrab posle kupanja sve dok mi dermatolog jednom nije objasnio lepo. Naime voda je tvrda i puna hlora, kad na to dodaš da mi žene volimo uglavnom da se kupamo duže i da nam je toplo kao u sauni, još ako ima masažer na tušu i neka mirisna kupka milina. Stvar je u tome da predugo i prečesto tuširanje/kupanje na ovaj način isušuje našu kožu, uništava prirodnu barijeru i remeti ph. Zato drugi put i za ubuduće upamti da vodu na tušu ne okrećeš na najjače i najtoplije moguće i da se ne trebaš baš svaki put kupati pola sata već da je i 10min dovoljno. Vodi i računa kakvu kupku tj. sapun koristiš pošto i oni dodatno isušuju kožu još ako su sa jakim mirisom ništa gore. Meni recimo kupke sa medom odgovaraju kao i dove sapuni. I naravno hidriraj kožu često. Pozdrav