Pozdrav svima, imam oca obolelog od raka poda usne duplje koji je dijagnostifikovan u maju mesecu ove godine. Naravno, dugogodisnji je pusac. Pre par dana je primio drugu dozu hemoterapije i iz ranice na bradi mu veci deo dana istice gnoj. Da li moze neko da mi kaze da li je to dobar znak? Posto sam citao da gnoj predstavlja odbrambenu reakciju organizma. Inace ultrazvuk grudnog kosa i stomaka je uredu.
Hvala unapred!
Rak poda usta
Re: Rak poda usta
Postoji li neka otpusna lista?
Šta je sa limfnim čvorovima?
Ovako je teško reći bez većih detalja.
Gde se pojavio gnoj? Da li je rađena neka operacija pa se na mestu reza inficiralo ili se spontano otvorila koža? (inače nije dobra logika- ako ima gnoja da je to dobar znak, naprotiv pod usne dulje je zeznuta stvar i ako se pojavi gnojna upala u tom predelu postoji šansa da se ''spusti'' niže i da napravi tzv. medijastinitis što može biti i po život opasno).
Dakle prvo otpusna lista pa onda sve dalje.
Pozdrav.
Šta je sa limfnim čvorovima?
Ovako je teško reći bez većih detalja.
Gde se pojavio gnoj? Da li je rađena neka operacija pa se na mestu reza inficiralo ili se spontano otvorila koža? (inače nije dobra logika- ako ima gnoja da je to dobar znak, naprotiv pod usne dulje je zeznuta stvar i ako se pojavi gnojna upala u tom predelu postoji šansa da se ''spusti'' niže i da napravi tzv. medijastinitis što može biti i po život opasno).
Dakle prvo otpusna lista pa onda sve dalje.
Pozdrav.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 09, 2013 11:40 pm
Sutra ide da vadi krv pa ce dobiti i otpusnu. Nije bilo prethodne operacije, ranica je nastala pre oko mesec i po dana. Dobro podnositerapiju, malo teze jede, ali ima apetita, krece se, pomalo i radi, pije sodu i oleksin kapi. Kada dobije otpusnu, javicu detaljnije. Hvala Vam na informacijama!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 10, 2014 11:04 am
i mom ocu je dijagnostifikovan rak poda usne duplje molim te javi mi se. Znam da su prognoze lose i potrebno mi je da popricam sa nekim ko prolazi kroz istu borbu.Themajkannn napisao:Sutra ide da vadi krv pa ce dobiti i otpusnu. Nije bilo prethodne operacije, ranica je nastala pre oko mesec i po dana. Dobro podnositerapiju, malo teze jede, ali ima apetita, krece se, pomalo i radi, pije sodu i oleksin kapi. Kada dobije otpusnu, javicu detaljnije. Hvala Vam na informacijama!